(video) Igor Munteanu: „Autoritățile locale de primul nivel vor avea 569 de milioane de lei în plus la bugetele locale”

Deeputații Platformei DA, Alexandru Slusari, Dinu Plângău și Igor Munteanu au susținut o conferință de presă, la Parlament, unde au precizat că trei subiecte ale Platformei DA nu au fost susținute în Legislativ, în schimb a fost aprobată în prima lectură proiectul de lege cu privire la modificarea la finanțele publice locale.

Foto: UNIMEDIA

Alexandru Slusari a declarat că „deputații au respins 3 inițiative ale Platformei DA, coaliția roz-albastru a votat așa cu ma votat.”

„Situația nu este una normală în privința aprovioznării RM cu gaze naturale. Igor Dodon merge peste tot că după 1 ianuarie 2020 nu se va întâmpla nimic, avem gaz, iar ieri pe ordinea de zi a apărut un credit BERD, care cel mai probabil va fi pentru procurarea gazului. Ceva se întâmplă alarmant. Am vrut să facă declarații publice pentru cetățeni, să nu ne trezim fără gaze”, a mai precizat Slusari.

Alte două subiecte nesusținute au fost investigarea furtului miliardului și evenimentele 7 aprilie.

Dinu Plângău a precizat că scopul elucidării de fapt și de drept a evenimentelor din 7 aprilie, au obligația și scopul de a face dreptate generației din 2009.”

În același timp, deputatul Igor Munteanu a menționat că astăzi au fost și reușite.

„Adoptarea în prima lectură a proiectului de lege cu privire la modificarea la finanțele publice locale. Autoritățile locale de primul nivel vor avea mai mulți bani anul viitor. Conform estimărilor noastre vor avea cca 569 de milioane de lei în plus pentru bugetele autorităților locale de primul nivel”, a spus Munteanu.


Pub