Liderii comunităților IT din Moldova au fost apreciați pentru inițiativele lansate în cadrul unei ceremonii organizate de Proiectul „Tekwill”

S-au implicat în dezvoltarea comunității IT din țară, au lansat proiecte care au schimbat fața sectorului, iar pentru eforturile depuse au fost apreciați. Peste 20 de inițiative, lideri și echipe au primit mult râvnitul titlul de Ambasadori în cadrul programului „Tekwill Ambassadors”. Proiectul a fost creat în baza ideii că excelența și performanțele frumoase pot și trebuie să fie atinse atât cu eforturi comune, cât și prin împărtășirea a experiențelor, a oportunităților și a resurselor.

Foto: Tekwill

„Tekwill Ambassadors” este realizat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și a Suediei, care își propun să contribuie la dezvoltarea capitalului uman pentru sectorul TIC și susțin dezvoltarea antreprenoriatului în domeniu.

Tekwill Ambassadors / Sursa:Tekwill

Ana Chirița, Director Proiecte Strategice, ATIC: „Tekwill Ambassadors este un program care vine să susțină comunitățile în domeniul IT și oferă sprijin proiectelor care își propun să contribuie la dezvoltarea capitalului uman pentru sectorul TI și a antreprenoriatului tech. Ne bucurăm să fim alături de liderii și echipele care vor să creeze, să facă schimb de experiență, să împărtășească cunoștințe și să contribuie la consolidarea comunității, întrucât considerăm aceste inițiative vitale pentru dezvoltarea armonioasă a domeniului și ecosistemului IT din țara noastră”

Scott Hocklander, Directorul Misiunii USAID în Moldova: „Comunitatea IT este minunată. De când am venit în Moldova, acum trei luni, văzând spații precum este Tekwill, comunicând cu diferiți profesioniști din industria IT, am văzut cu adevărat inovație și creativitate. Și toate aceste lucruri se întâmplă, aici, la Tekwill, un loc cu o mulțime de talente care doar au nevoie de oportunitatea să arate ce pot face.”

Faceți cunoștință: Ambasadorii Tekwill

Tekwill Ambassadors / Sursa:Tekwill

Conform regulilor programului, Proiectul „Tekwill” a sprijinit o parte din cheltuielile asociate desfășurării proiectelor, iar inițiatorii acestora au reușit să identifice și să valorifice resurse financiare adiționale, sponsorizări și parteneriate. În total, peste 1800 de persoane au beneficiat de oportunități de învățare, schimb de experiență și transfer de cunoștințe, oportunități de socializare, stabilire de noi conexiuni.

Toate evenimentele și proiectele desfășurate au fost posibile grație efortului, dedicării și entuziasmului unor echipe extraordinare, care și-au asumat angajamentul de a fi promotorii transformărilor pozitive, de a oferi oportunități și de a susține dezvoltarea tinerilor, de a mobiliza toate resursele necesare pentru a-i ajuta să cunoască mai mult, să-și descopere și să-și urmeze vocația, să se afirme și să-și realizeze aspirațiile.

Tekwill Ambassadors / Sursa:Tekwill

În cadrul evenimentului „Tekwill Ambassadors Awards” distincția a fost decernată următoarelor inițiative:

  • Inițiative educaționale: Technovation Challenge Moldova, Rails Girls Chisinau, Django Girls Chisinau, Coder Dojo
  • Conferințe: Ruby Wine, Future HR, Moldova Developer Conference, Fix IT In Post Conference, Rockit Conference,
  • Comunități: YES-Europe Moldova, Tech Women, Game Factory
  • Competiții: EBEC Chisinau, FAF Hackathon, Wine Hacks 2.0
  • Impact național: Echipa Națională de Robotică, Dinu Țurcanu
  • Cei mai devotați rezidenți: WellWell, Spooky House
  • Activități de matchmaking: TechVillage, MentorMe
  • Parteneri strategici: Universitatea Tehnică a Moldovei, UN Women, EFSE, Inther Software Development.

Viorel Bostan, rector, Universitatea Tehnică a Moldovei: „Este un program extrem de important, arată oamenii care au avut o implicare, arată oamenii care au depus efort pentru ca lucrurile să meargă. Comunitățile IT sunt, de fapt, sângele într-un organism sănătos, într-un ecosistem, fiindcă anume comunitățile sunt cele care generează evenimente și le promovează. Cu cât mai mulți oameni pro-activi avem, cu atât întregul sistem este mai sănătos, are o dezvoltare sustenabilă și va avea viitor.”

Ce spun protagoniștii „Tekwill Ambassadors Awards”?

Ana-Maria Brînză, reprezentantă comunitatea Ruby Wine, Organizatoare conferința „Ruby Wine”: „Faptul că „Ruby Wine” este parte a „Tekwill Ambassadors” este o oportunitate pentru noi de a avea acces la resurse și la o comunitate mult mai mare. A fost o doză bună de motivație pentru toată echipa noastră, ne pare bine că munca noastră a fost apreciată și, cu siguranță, o să ne înscriem și la următoarele ediții.”

Nata Munteanu, fondatoarea echipei de producție video TeamworkMD: „În ultimii ani am observat o creștere și o dezvoltare foarte frumoasă a industriei IT, am văzut cum cresc diferite comunități, am văzut cum se câștigă diferite premii internaționale și cred că lucrul acest a fost posibili, datorită unei susțineri din partea Tekwill și din partea celorlalți donatori. Fețele noi sunt mereu binevenite, mi-a plăcut evenimentul pentru că au fost aplaudate începuturile unor noi comunități.”

Ion Prida, coordonator program „CoderDojo”, software engineer, compania „Pentalog”: „Aici am aflat despre alte nume, despre alte proiecte, despre alte startup-uri, vedem că suntem mulți și asta ne dă curaj ca să continuăm ceea ce facem.”

Programul „Tekwill Ambassadors” continuă! Află detalii despre suportul acordat de proiectiul „Tekwill”

Tekwill lansează ediția a III-a a Programului „Tekwill Ambassadors”. Cu genericul „Community”, următoarea etapă își propune să susțină inițiativele și proiectele dedicate dezvoltării domeniului IT prin acțiuni educaționale și de consolidare a antreprenoriatului. Propunerile pot fi înaintate de persoane fizice, organizații non-guvernamentale, companii și grupuri de inițiativă.

Dosarele necesare înscrierii pot fi transmise până la data de 8 decembrie 2019. Accesați http://bit.ly/363kka1 pentru informația completă privind criteriile de eligibilitate și implementarea proiectelor. Succes!


// console.log('no ads situation')