Prin zăpadă, ca pe şine. Porsche anunţă despre o tehnologie nou dezvoltată care va apărea pe SUV-urile electrice

Porsche Engineering a dezvoltat un nou sistem de control al cuplului pentru un SUV cu tracțiune integrală, care oferă stabilitate și siguranță maximă în orice situație, fără instalarea unor senzori suplimentari la bord, ci exclusiv prin software.

Prin urmare, toate cele patru roți sunt acționate cu o forță optimă în câteva milisecunde și stabilizează vehiculul.

Foto: autoblog.md

Software-ul a fost dezvoltat nu numai de Porsche Engineering, dar a fost calibrat și în cadrul unor test drive-uri organizate timp de două ierni. Germanii spun că acesta este potrivit pentru diferite configuraţii de motor, soluţia fiind prevăzută prioritar pentru viitoarele SUV-uri electrice ale companiei.

Imaginaţi-vă o situaţie de care orice şofer are teamă: un drum acoperit cu zăpadă, o curbă surprinzător de strâmtă și abia dacă mai este timp pentru frânare. Cu un vehicul normal, o pierdere periculoasă a controlului este o posibilitate prea reală. Partea din spate se poate balansa înafara drumului, făcând mașina să se rotească și să ajungă într-un final într-un șanț. Cu toate acestea, în testele efectuate de Porsche totul a mers diferit. Citeşte continuarea pe AutoBlog.MD


Pub