O familie de irakieni intenționa să traverseze granița moldovenească cu pașapoarte false

Trei cetățeni ai Irakului, mamă, tată și fiu, au fost reținuți la frontiera moldovenească, pe linia de intrare în țară, pentru control suplimentar, după ce polițiștii de frontieră au observat semne vizibile de falsificare pe documentele de călătorie ale acestora.

Foto: border.gov.md

Incidentul a fost semnalat, miercuri, 4 decembrie anul curent, pe Aeroportul Internațional Chișinău. Cei trei au sosit la Aeroportul Internațional Chișinău cu avionul de pe cursa regulată Istanbul-Chișinău. Aceștia au prezentat oarganelor de control pașapoarte cu semne discrete de falsificare, care ar fi fost emise de către autoritățile croate, se aratăîntr-un comunicat al Poliției de Frontieră.

În timpul verificărilor adiționale, în bagajul bărbatului au fost găsite pașapoartele autentice, eliberate pe numele acestora de instituția competentă din Irak.

Totodată, au mai fost depistate și două cărți de identitate de tip ID-1 cu identitatea soților, un permis de conducere emis pe numele bărbatului și trei asigurări medicale de tip international ce aparțineau posesorilor, toate cu semne vădite de falsificare, țara de origine fiind Croația.

Actele au fost ridicate și supuse examinării speciale. Conform tichetelor de îmbarcare, atât soții cât și fiul acestora urmau să ajungă în Paris, fapt pentru care nu au putut oferi detalii despre scopul destinației, dar și prezentarea la control a pașapoartelor falsificate sub altă identitate și camuflarea celor autentice.

Pe cazul dat, a fost întocmit un proces verbal de audiere și constatare a faptei săvârșite. Actele au fost transmise la laboratorul tehnico-criminalistic.

Persoanele au primit refuz de intrare și tranzitare a țării și urmează să facă cale întoarsă cu aceeași destinație.


Pub