(video) Natalia Gavrilița și deputați PAS, despre bugetul de stat 2020: Are „o finanțare nerealistă”

Potrivit fostei ministre a Finanțelor, Natalia Gavrilița, bugetul de stat pentru anul 2020, are „o finanțare nerealistă” și „indică o abordare „După noi și potopul””.

Foto: UNIMEDIA

„Acest Guvern caută cu disperare alte resurse de finanțare mult mai incerte și mai scumpe, care de fapt nici nu există. De exemplu, bugetul include un împrumut din partea Federației Ruse de care, chiar premierul Chicu a vorbit că nu există și nu este încă agreat”, a declarat Natalia Gavrilița.

Potrivit lui Lilian Carp, „este pentru prima dacă de când e Republica Moldova, la aprobarea bugetului, este introdusă o sumă care vine să suplinească bugetul din contul privatizărilor, când nu este publicată lista bunurilor pasibile de privatizare”.

„Partea proastă este acest deficit bugetar record de 7, miliarde. Desigur, fiecare țară rulează deficituri bugetare, dar diferența este cum îl finanțezi. Una este să-l finanțezi cu credite cu rata de dobândă de 1% de la parteneri serioși, care vor reforme și alta e cînd încerci să îl acoperi prin credite foarte scumpe din surse obscure”, a declarat și deputatul PAS Radu Marian.

Pe de altă parte, deputatul socialist Vladimir Golovatiuc a declarat că „bugetul este balansat. Îl citesc specialiștii și spun „Este plăcut de citit””.

„Nu este strașnic deficitul bugetului. Într-o țară care are nevoie de modernizare este un lucru este normal. În programul elaborat de socialiști este prenocizat că una din surse poate mări deficitul bugetar, dacă banii vor merge la investiții, la crearea locurilor de muncă, la dezvoltarea potențialului economic al țării”, a spus Golovatiuc în plenul Parlamentului.

Menționăm că Parlamentul a votat în prima lectură proiectul bugetului de stat pentru anul 2020, aprobând indicatorii generali ai acestuia. Deputații Blocului ACUM s-au abținut de la vot.


Pub