Ion Ceban, în vizită la București. Reabilitarea parcului „Alunelul” și a liceului „Gheorghe Asachi”, pe agenda de discuții

Primarul Capitalei, Ion Ceban, se află într-o vizită de lucru la București, unde a reușit să se întâlnească cu primarul sectorului 1, Daniel Tudorache și primarul sectorului 6, Gabriel Mutu.

Foto: Iv Ceban/Facebook

În cadrul primei întrevederi între Ion Ceban și Daniel Tudorache, s-a discutat implementarea unor proiecte și programe comune, privind conservarea și promovarea patrimoniului cultural și istoric, atragerea fondurilor europene, dezvoltarea turismului și alte domenii.

Cei doi edili au discutat și despre ajutorul financiar oferit de partea română pentru reabilitarea blocului vechi (bloc A) al liceului „Gheorghe Asachi” din str. București, 64, „o oază de românism autentic și puternic din Capitala Republicii Moldova” în opinia lui Daniel Tudorache.

Este vorba despre un proiect de restaurare, în valoare de aproape 62 de milioane de lei.

„În același timp, Primăria Chișinău va asigura acoperirea cheltuielilor de efectuare a expertizei tehnice a edificiului, elaborarea documentației de proiect și devizului de cheltuieli, de efectuare a expertizei tehnice a proiectului de execuție, asistență tehnică și supravegherea tehnică”, a declarat primarul capitalei, Ion Ceban.

În acest context, Ion Ceban a ținut să-i mulțumească lui Daniel Tudorache pentru suportul acordat pe parcursul anilor de partea română, pentru proiectele realizate la Chișinău, inclusiv cel privind reconstrucția Scării de granit din Parcul „Valea Morilor”.

Ion Ceban, la o întrevedere cu primarul sectorului 1, Daniel Tudorache / Sursa:Iv Ceban/Facebook

În cadrul vizitei sale de lucru la București, Ion Ceban a mai avut o întrevedere separată cu primarul sectorului 6, Gabriel Mutu, care s-a desfășurat în prezența mai multor consilieri locali.

Ulterior, Ceban a participat, alături de pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc, la semnarea acordului de cooperare între primaria sectorului 6 al municipiului București, cu pretura sectorului Buiucani al municipiului Chișinău.

Datorită acordului, va fi reabilitat parcul „Alunelul” din sectorul Buiucani cu suportul acordat de primăria sectorului nr. 6. În cadrul proiectului de reabilitare a parcului, va fi construit un havuz, un sistem de irigare, iluminat, va fi instalat mobilier urban, va fi amenajat teatru de vară și create spații de joacă pentru copii, terenuri de sport, dar și alte lucrări, a menționat primarul de Chișinău.

Vadim Brînzaniuc, Gabriel Mutu și Ion Ceban / Sursa:Iv Ceban/Facebook
Ion Ceban, la o întrevedere cu Gabriel Mutu, primarul sectorului 6 al municipiului București / Sursa:Iv Ceban/Facebook


Pub