08:37:30 18.04.2024
Stiri

O nouă DEMISIE în sistemul judecătoresc

Social 05.12.2019 08:30 Vizualizări2996 Autor: Ziarul National
O nouă DEMISIE în sistemul judecătoresc


Judecătorul Curții Supreme de Justiție (CSJ), Oleg Sternioală, și-a depus cererea de demisie. Anunțul a fost făcut ieri-seară de către ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

„Sternioală deja a depus cerere de demisie din funcția de judecător”, a spus Nagacevschi.

Amintim că, în ziua în care Guvernul Sandu a fost demis, Curtea de Apel Chișinău a decis să suspende executarea hotărârii Consiliului Superior al Magistraturii, prin care a fost permisă cercetarea penală, percheziționarea, reținerea și arestarea judecătorului Oleg Sternioală de la Curtea Supremă de Justiție, în baza unei solicitări a procurorului general interimar.

Încheierea fost adoptată pe 12 noiembrie, de către magistrații de la Curtea de Apel Chișinău Vladislav Clima, Ala Malîi și Ecaterina Palanciuc.

CITIȚI și Cum și-a cumpărat judecătorul Sternioală, cercetat penal pentru spălare de bani în proporţii deosebit de mari, casa luxoasă de pe strada Rădăuțanu

Acești magistrați au acceptat argumentele reclamantului împotriva CSM, potrivit cărora șase membri au fost demiși la Adunarea Generală a Judecătorilor la 27 septembrie, astfel că nu mai erau în drept să se întrunească și să ia decizii.

CITIȚI și Cercetat penal pentru că și-ar fi cumpărat bunuri de LUX de aproape 14 milioane de lei, judecătorul Sternioală a dat în judecată CSM-ul, pentru că le-a permis procurorilor să se intereseze de averea sa

Oleg Sternioală este bănuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari, după ce și-ar fi cumpărat în ultimii ani, prin intermediari, bunuri de lux în valoare de 13,8 milioane de lei, deși a declarat venituri de circa șapte milioane de lei.

Inițial, Oleg Sternioală a fost reținut pentru 72 de ore, apoi a fost eliberat după două zile.

Deputați din Blocul „ACUM” au declarat public faptul că Ion Druță, cercetat și el penal pentru îmbogățire ilicită, Oleg Sternioală și alții fac parte din grupul de magistrați care se opune reformării justiției și, după plecarea lui Vlad Plahotniuc din R. Moldova, au făcut tentative de a-și găsi „noi patroni politici”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md