09:16:53 29.03.2024
Stiri

Băsescu admite că Vlad Filat a fost eliberat LEGAL: „Legea se aplică tuturor în mod EGAL. Și lui Filat, nu numai restului cetățenilor R. Moldova”

Politică 05.12.2019 11:12 Vizualizări1479 Autor: Ziarul National
Băsescu admite că Vlad Filat a fost eliberat LEGAL: „Legea se aplică tuturor în mod EGAL. Și lui Filat, nu numai restului cetățenilor R. Moldova”


Fostul președinte al României, europarlamentarul Traian Băsescu, exclude că Maia Sandu ar avea tangențe cu eliberarea fostului premier Vlad Filat, așa cum afirmă președintele Igor Dodon. Acesta menționează că mai degrabă ar crede că Dodon ar avea legătură cu acest lucru, dar în același timp admite că pur și simplu a fost aplicată legea.

Potrivit lui Băsescu, când Igor Dodon spune că în eliberarea lui Vlad Filat ar fi implicată Maia Sandu, dânsul urmărește să arunce propria mizerie pe umerii liderei PAS. „Asta arată cât de perfid este. Este inadmisibil să-i pui Maiei Sandu în spate așa ceva, în primul rând”, a declarat Băsescu, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV, transmite INP.

Citeşte şi: VIDEO // Vlad Filat: „Nici Maia Sandu și nici Igor Dodon NU au contribuit la eliberarea mea, ci LEGEA. Poate de la MIAMI lucrurile se văd într-o manieră zâmbăreață… Nu căutați scenarii bazate pe OCULTISM”

Totodată, Băsescu menționează că trebuie de admis că Filat a fost eliberat legal și legea ar trebui să fie una pentru toți.

„În al doilea rând, dacă este vorba despre o eliberare condiționată, este posibil să fie vorba de o eliberare legală și atunci oricât am vrea să facem justiție după presă sau după interesele politicienilor, legea se aplică tuturor în mod egal. Și lui Filat, nu numai restului cetățenilor R. Moldova. Nu cred că cineva și-ar fi permis să încalce legea în cazul lui Filat”, a punctat Băsescu.

CITIȚI și Victor Munteanu // Adevărații regizori ai furtului miliardului sunt la libertate, fac afaceri în continuare, fac politică, dețin funcții publice. Nouă ne este servită în continuare telenovela cu Filat

De menționat că Vlad Filat a fost eliberat din arest pe 3 decembrie curent, după ce și-a ispășit două treimi din pedeapsă. Actualul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi, s-a arătat deranjat că reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor nu l-au informat despre demersul privind eliberarea fostului lider al PLDM.

Nagacevschi a spus că ANP va contesta la Curtea de Apel decizia instanței prin care Filat a fost eliberat înainte de termen. De partea cealaltă, fostul premier a menționat că, dacă e vorba de separarea puterilor în stat și independența justiției, atunci fiecare instituție trebuie să-și facă treabă, nu să informeze pe unul sau pe altcineva. În același context, Filat a subliniat că ar fi bizar dacă Administrația Penitenciarului 13 își va contesta propria decizie, la o distanță de câteva zile.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md