04:04:14 19.04.2024
Stiri

Fără să fi fost invitat de primarul Gabriela Firea, edilul de la Chișinău s-a dus astăzi în vizită la București

Social 05.12.2019 15:00 Vizualizări2412 Autor: Ziarul National
Fără să fi fost invitat de primarul Gabriela Firea, edilul de la Chișinău s-a dus astăzi în vizită la București


Primarul Chișinăului, Ion Ceban, întreprinde astăzi o vizită de lucru la București. Un comunicat de presă al Primăriei capitalei arată că Ceban a avut o primă întrevedere cu primarul Sectorului 1 din București, Daniel Tudorache.

Cei doi oficiali a abordat subiectul privind reparația capitală a blocului vechi (bloc A) al Liceului Teoretic „Gheorghe Asachi”, din str. București, 64, în cadrul unui proiect de restaurare, în valoare de circa 62 de milioane de lei. Banii pentru instituția de învățământ de la Chișinău ar urma să vină de la București.

Ion Ceban și-a exprimat speranța că acest proiect „va fi realizat cu succes”, grație bunelor relații stabilite între Pretura sectorului Centru și Sectorul 1 al municipiului București. Primăria Chișinău va asigura acoperirea cheltuielilor de efectuare a expertizei tehnice a edificiului, elaborarea documentației de proiect și a devizului de cheltuieli, de efectuare a expertizei tehnice a proiectului de execuție, asistență tehnică și supravegherea tehnică.

De asemenea, părțile au discutat despre înțelegerea privind schimbul de experiență, implementarea unor proiecte și programe comune privind conservarea și promovarea patrimoniului cultural și istoric, atragerea fondurilor europene, dezvoltarea turismului etc.

Sursa precizează că Ion Ceban a ținut să-i mulțumească lui Daniel Tudorache pentru suportul acordat pe parcursul anilor de partea română, pentru proiectele realizate la Chișinău, inclusiv cel privind reconstrucția Scării de granit din Parcul „Valea Morilor”.

„Pe agenda vizitei de astăzi la București, primarului general mai are preconizate două întrevederi”, cităm din comunicatul Primăriei.

Menționăm că, ieri, primarul de București, Gabriela Firea, a fost nevoită să dezmintă faptul că l-ar fi invitat pe Ion Ceban la București, așa cum s-a lăudat public primarul de Chișinău.

„Referitor la informaţiile care circulă în spaţiul public, potrivit căora primarul general Gabriela Firea l-ar primi la Bucureşti, în cadrul unei vizite oficiale, pe primarul oraşului Chişinău, Ion Ceban, vă informăm ca primarul general, Gabriela Firea, nu are în program nicio întâlnire cu acesta", a precizat Primăria București.

Amintim că prima vizită a lui Ion Ceban în exterior, efectuată după ce a câștigat alegerile de pe 3 noiembrie curent, a fost la Moscova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md