17:56:06 28.03.2024
Stiri

Grup de spioni ruși, specializat în ASASINATE și sabotaj, reținut în Munții Alpi. Aceștia au acționat în ultimii ani în mai multe state, inclusiv R. Moldova

Știri 05.12.2019 17:30 Vizualizări2457 Autor: Ziarul National
Grup de spioni ruși, specializat în ASASINATE și sabotaj, reținut în Munții Alpi. Aceștia au acționat în ultimii ani în mai multe state, inclusiv R. Moldova


Serviciile speciale occidentale au descoperit în Munții Alpi din Franța un grup de 15 spioni ai serviciului militar de informații al Rusiei (GRU) specializați în asasinate și sabotaj. Potrivit publicației franceze Le Monde care citează surse apropiate operațiunii, spionii au acționat în ultimii ani în mai multe țări, inclusiv în R. Moldova.

Potrivit sursei menționate, agenții respectivi făceau parte dintr-un grup de elită al GRU, iar unul din ei a fost implicat în cazul răsunător de otrăvire cu agentul neuro-toxic „Novichok” a fostului ofițer GRU Serghei Skripal și a fiicei sale Iulia, în martie 2018.

În perioada 2014-2018 acești agenți s-au oprit în mai multe stațiuni de schi din orașe mici din sud-estul Franței.

Conform cotidianului francez, spionii au îndeplinit misiuni în Bulgaria, Moldova, Muntenegru și alte țări. Serviciile speciale occidentale n-au reușit să confiște echipamentul acestora.

Amintim că Germania a expulzat ieri, 4 decembrie, doi diplomați ruși, după ce justiția germană a suspectat că serviciile secrete ruse ar fi implicate în asasinarea unui fost lider cecen la Berlin.

Ministerul de Externe rus a condamnat miercuri expulzarea din Germania a doi diplomaţi ruşi, calificată drept o acţiune ”neprietenoasă şi lipsită de temei”.

Răspunsul Rusiei trebuie să fie ”adecvat şi simetric”, a declarat preşedintele comisiei pentru afaceri externe din Duma rusă, Leonid Sluţki.

Sursa: deschide.md


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md