00:21:33 24.04.2024
Stiri

Primul TEST pentru PD. Socialiştii insistă pe ANULAREA Legii antipropagandă. PSRM are nevoie de voturile democraţilor, care au APROBAT legea respectivă

Politică 05.12.2019 18:16 Vizualizări4271 Autor: Ziarul National
Primul TEST pentru PD. Socialiştii insistă pe ANULAREA Legii antipropagandă. PSRM are nevoie de voturile democraţilor, care au APROBAT legea respectivă


Socialiştii sunt gata să anuleze în Parlament Legea antipropagandă. Declaraţia a fost făcută de şeful Comisiei pentru cultură, educație, cercetare, tineret, sport şi mass-media, Adrian Lebedinschi. PSRM are nevoie şi de voturile PD pentru a abroga această lege.

Lebedinschi a declarat pentru Publika TV că decizia de anulare a legii va trebui discutată şi consultată cu partenerii de dezvoltare şi cu reprezentanţii televiziunilor din republică. Deputatul spune că nu vede vreun efect al aceste legi, de aceea trebuie anulată.

REPORTER: Dvs ce credeţi, trebuie anulată Legea antipropagandă?

ADRIAN LEBEDINSCHI: Cred că da. Părerea mea că da. Nu este niciun efect din această lege. Noi avem acces la televiziuni prin satelit, noi avem acces la televiziunea prin internet, faptul că noi blocăm... Bine, la noi circa 23% din populaţie nu are acces la internet, în unele sate, doar aceste persoane noi blocăm. Restul cetăţenilor au acces la această formă. Pentru ce noi, ca stat, să ne impunem voinţa noastră că uite aşa trebuie să fie. Cetăţeanul trebuie să aibă acces la toată informaţia disponibilă.

Este supus spaţiul informational propagandei ruseşti şi nu vedeţi în asta pericol?

Atâta timp cât noi nu o să lăsăm cetăţenii noştri să gândească obiectiv şi să poată obţine informaţii din diferite surse de captare a acestor informaţii, atâta timp o să spunem că cineva se ocupă cu propaganda. Lăsaţi oamenii să gândească, oamenii sunt destul de inteligenţi şi ştiu care informaţie este obiectivă şi care nu. Mai ales că oricare fake news peste două tre zile se constată că a fost eroare.

Legea privind securizarea spaţiului informaţional a fost votată de majoritatea parlamentară în 2017. Documentul a fost respins de două ori de către președintele Igor Dodon, iar pentru refuzul premeditat de a-și exercita atribuțiile prevăzute de lege, Curtea Constituțională l-a suspendat temporar pe şeful statului, iar legea a fost promulgată de către preşedintele de atunci al Parlamentului, Andrian Candu.

Potrivit acestei legi, posturile de radio și televiziunile din Republica Moldova nu au dreptul să difuzeze programe cu conținut informativ, analitic, militar și politic din statele care nu au ratificat Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră. Printre statele care cad sub incidenţa acestei legi se numără şi Federaţia Rusă.

De menţionat că Legea împotriva propagandei ruseşti a fost aprobată de ligislatura precedentă a Parlamentului R. Moldova, iar promotorii ei au fost deputaţii PD.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md