12:48:47 18.04.2024
Stiri

Bucureștiul GENEROS: Acord de colaborare dintre Primăria Sectorului 6 din capitala României și Pretura Buiucani, semnat în prezența lui Ion Ceban

Social 05.12.2019 19:00 Vizualizări2094 Autor: Ziarul National
Bucureștiul GENEROS: Acord de colaborare dintre Primăria Sectorului 6 din capitala României și Pretura Buiucani, semnat în prezența lui Ion Ceban


Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a participat astăzi la ceremonia de semnare a Acordului de cooperare dintre Primăria Sectorului 6 din București și Pretura sectorului Buiucani.

Acordul prevede finanțarea, de către Primăria Sectorului 6, a lucrărilor pentru implementarea celei de-a doua etape a proiectului de reabilitare a Parcului „Alunelul” din Chișinău.

Mai exact, cu banii veniți de la București urmează a fi construită o fântână arteziană, dar și sistemul de irigare a zonelor verzi, instalat iluminatul nocturn decorativ și a mobilierul urban, amenajate terenuri de joacă și sport, precum și un teatru de vară.

CITIȚI și Fără să fi fost invitat de primarul Gabriela Firea, edilul de la Chișinău s-a dus astăzi în vizită la București

De asemenea, documentul prevede colaborarea dintre cele două entități pe mai multe domenii, cum ar fi schimb de experiență, inițierea de proiecte comune de dezvoltare locală, promovarea reciprocă pe dimensiunile economie, cultură, educație, turism etc.

„Am văzut din partea Bucureștiului o deschidere spre o colaborare mult mai mare, pe diverse domenii, cu implementarea proiectelor fezabile. Totodată, am mulțumit pentru proiectele cu care ne-a ajutat România până în prezent, dar și pentru cele care sunt în derulare”, a menționat Ion Ceban, după întrevederea cu primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, transmite Primăria Chișinău.

Ion Ceban, alături de pretorii sectoarelor Centru și Buiucani, se află astăzi într-o vizită de lucru la București.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md