Moldova va primi aproape 12 milioane de dolari sub formă de grant din partea SUA

by redact
Distribuiti mai departe...

Statele Unite ale Americii vor oferi Republicii Moldova două granturi în valoare totală de circa 12 milioane de dolari. Banii vor fi oferiți sub formă de asistență tehnică, urmare a două acorduri semnate anterior de cele două state.

„Executivul a aprobat, în cadrul ședinței din 4 decembrie curent, suplimentarea valorii totale a Acordului de asistență privind obiectivul de dezvoltare între Guvernele RM și SUA pentru o guvernare democratică mai eficientă și mai responsabilă cu 6,6 milioane dolari SUA, atingând valoarea totală de 50,8 milioane dolari SUA”, a menționat Ministerul Finanțelor într-un comunicat.

Potrivit instituției, „obiectivul principal al programului este asigurarea unei guvernări democratice, eficiente și responsabile în Republica Moldova, prin implicarea cetățenilor în procesul decizional al Guvernului, asigurarea unui sistem judecătoresc mai transparent și responsabil, și crearea condițiilor pentru autoritățile publice locale de implicare plenară în soluționarea nevoilor cetățenilor”.

De asemenea, va fi suplimentată valoarea totală a Acordului de asistență privind obiectivul de dezvoltare între Guvernele RM și SUA pentru creșterea comerțului și investițiilor în sectoarele cheie cu circa 5,4 milioane dolari SUA, atingând valoarea totală de 48,4 milioane dolari SUA, se precizează în comunicat.

„Obiectivul programului este sporirea competitivității, îmbunătățirea climatului de afaceri și cadrul de reglementare, pentru a crește accesul la finanțare, pentru a îmbunătăți competențele forței de muncă și a combate corupția”, a explicat Ministerul Finanțelor.

Sursa: Agora


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.