Vlad Filat ar putea reveni după gratii. Administrația Penitenciarelor a contestat decizia de eliberare condiționată a fostului premier

Irina Odobescu
05/12/2019
unica.md

La două zile după ce a fost eliberat condiționat, fostul prim-ministru, Vlad Filat, ar putea reveni în închisoare. Noul director al Penitenciarului nr.13, Tudor Moraru, a solicitat joi Curții de Apel Chișinău suspendarea executării deciziei Judecătoriei Chișinău privind eliberarea lui Filat.

Amintim că șeful statului, Igor Dodon, a criticat eliberarea lui Vlad Filat susținând că aceasta ar fi fost pregătită de fosta guvernare, informație respinsă de fostul prim-ministru. Igor Dodon, dar și ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, au dat asigurări că decizia respectivă va fi contestată.

Totodată, Vlad Filat a declarat că este conștient de faptul că există riscul să revină în penitenciar. „Pe mine personal m-ar mira enorm dacă instituția care a înaintat un demers motivat pentru eliberarea condiționată, în baza căreia s-a emis o încheiere judecătorească, peste o perioadă de timp, nu întâmplător, își va schimba poziția și va veni cu un alt demers. Acesta va fi și un test al justiției”, declarat Filat într-o conferință de presă.

Precizăm că Vlad Filat a fost eliberat din detenție pe data de 3 noiembrie. O decizie în acest sens a fost luată de Judecătoria Chișinău la solicitarea fostului șef interimar al Penitenciarului nr.13, după ce o comisie specială a constatat că fostul premier întrunește toate condițiile pentru eliberarea condiționată înainte de termen.

Irina Odobescu
05/12/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii