/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Fracțiunea Platformei DA cere audierea ministrului Economiei și directorului „Moldovagaz” în Parlament

missing
05 decembrie 2019, ora 10:21

Fracțiunea Platformei Demnitate și Adevăr a propus să fie inclus în ordinea de zi a ședinței de azi a Parlamentului un proiect de hotărâre care prevede audierea ministrului Economiei, Anatol Usatîi și directorului „Moldovagaz”, Vadim Ceban, cu privire la asigurarea cu gaz a R. Moldova începând cu 1 ianuarie 2020.

„Dodon se laudă peste tot și zice că din 1 ianuarie vom avea gaz. Pe de altă parte, ieri, Guvernul R. Moldova a inițiat procedura de accesare urgentă a unui credit de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru procurarea gazului de la Ucraina și Uniunea Europeană. Să vină cu explicații. Care sunt condițiile acestui credit? La ce preț o să fie cumpărat acest gaz?”, a precizat vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari.

Propunerea fracțiunii PPDA de a organiza audierile în această săptămână nu a acumulat numărul necesar de voturi.

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram