image
Sursa foto: captură video

Momentul în care o fostă sclavă sexuală Yazidi îşi confruntă violatorul: „Acum ştii ce înseamnă tortura”

O fostă sclavă sexuală Yazidi a fost răpită şi vândută pe când avea doar 14 ani. Momentul în care fata şi-a confruntat agresorul a fost surprins într-o filmare care a devenit virală. Povestea ei a luat o întorsătură neaşteptată, potrivit RT.

Faţă în faţă cu cel care a abuzat-o, Ashwak Haji Hamid a vrut să obţină răspunsuri la întrebările care au măcinat-o în tot acest timp. „De ce mi-ai făcut aşa ceva?” Bărbatul a evitat să-şi privească victima în ochi de-a lungul întregii confruntări filmate de Iraqi TV. Reproşurile fetei sunt cutremurătoare: „Mi-ai distrus viaţa. Mi-ai luat tot ce aveam. Tot ce visam.”

Înainte, Hamid a povestit despre experienţele dramatice prin care a trecut, la fel ca cele 300-400 de fete şi femei vândute ca sclave după ce mii de bărbaţi au fost ucişi de teroriştii Statului Islamic (fostul ISIS) în 2014, scrie Mediafax.

Interviul a fost difuzat de canalul de televiziune Al-Iraqiya la finalul lunii noiembrie.

Hamid nu îl va putea uita niciodată pe Abu Hamam, cel care a cumpărat-o de la piaţa de sclavi din Mosul, Irak, locul în care a fost adusă fata din Siria. Acesta ar fi bătut-o şi violat-o de mai multe ori pe zi.

„Acum ştii ce înseamnă tortura şi cum e să fii torturat. Acum ştii ce înseamnă singurătatea. Dacă ai fi avut măcar un strop de raţiune ori sentiment, n-ai fi putut să mă violezi când aveam 14 ani”. Hamid a adăugat: „Aveam vârsta fiului tău, vârsta fiicei tale”, înainte să se prăbuşească pe podea în faţa atacatorului, copleşită de durere.

Tânăra a încercat să înceapă o nouă viaţă în Germania, dar trauma a urmărit-o până acolo, unde l-a zărit pe Hamam pe o stradă din Stuttgart. Acesta ar fi ameninţat-o, spunându-i că ştie unde locuieşte. Poliţia germană nu a putut să îl aresteze pe militantul ISIS pentru că acesta, la fel ca Hamid, era înregistrat ca refugiat. Teama pentru propria viaţă a determinat-o pe fată să se întoarcă în Irak, unde a stat alături de tatăl ei într-o tabără de refugiaţi. Frica de a-l întâlni din nou pe violator a bântuit-o însă în fiecare clipă.

Între timp, Hamam a fost arestat de autorităţile irakiene, desi este încă neclar cum s-a întors acesta în ţară.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: