(video) Fadei Nagacevschi, după ședința Consiliului Suprem de Securitate: „Astăzi urmează mai multe demisii, după eliberarea lui Filat”

Potrivit ministrului Justiției Fadei Nagacevschi, astăzi urmează demisii din cadrul Adiminstrației Naționale a Penitenciarelor, în urma eliberării lui Vlad Filat din închisoare. Potrivit ministrului, eliberarea lui Filat este un caz de rezonanță și Ministerul Justiției ar fi trebuit informat despre acest fapt.

Foto: UNIMEDIA

„Astăzi urmează mai multe demisii, pentru că eu nu am fost informat, iar deciziile interimarilor nu sunt de bună credință. Pe mine mă interesează ce au făcut oamenii din ANP”, a declarat Nagacevschi.

Ministrul Justiției: „ANP este condus de interimari și lucrurile degradează, acești interimari nu vor să înțeleagă că ANP este în subordinea Ministrului Justiției. Cazul Filat este o chestiune de interes major.

Totodată, ministrul Justiției a declarat că la baza demersului a stat un proces verbal emis de o comisie, special creată, a cărui componență a fost schimbată de trei ori, până a fi decizia judecătorească.

Din componența comisiei au făcut parte Andrei Saracuța, Fiodor Morari, Eugen Cornei, Alexandru Roicu, Cristina Ușurel și alții, în număr total de 11 membri.

„Trebuie să înțelegem dacă este un complot sau este o acțiune de bun-credință. Eu vreau să le clarific, ca să înțeleg ce a fost. Și vreau să înțeleg dacă patru ani de detenție înseamnă 2/3 din ispășirea pedepsei”, a conchis Nagacevschi.


Pub