(video) Dodon: Autoritățile se vor adresa direct către SUA, Marea Britanie și România pentru a verifica dacă Plahotniuc se află pe teritoriul acestor țări

Igor Dodon a declarat că organele de drept urmează să se adreseze direct, la nivel bilateral, către Statele Unite, Marea Britanie și România pentru a solicita informații cu privire la aflarea lui Vlad Plahotniuc pe teritoriul acestor state. Declarația a fost făcută după Consiliul Suprem de Securitate.

Dodon a mai spus că Interpol încă nu l-a inclus pe Vlad Plahotniuc în lista persoanelor căuate la nivel internațional. „Am decis să luăm o atitudine multilaterală. De aceea vom merge și pe bilateral. Organele de drept se vor adresa direct către SUA, Marea Britanie și România, pentru a afla dacă Vlad Plahotniuc se află sau nu pe teritoriul acestor țări”, a declarat Dodon.

Vladimir Plahotniuc a fost dat în căutare internațională și interstatală de către Centrul Național Anticorupție. Fostul lider al PDM are calitate de învinuit pe cauzele penale din gestiunea Procuraturii Anticorupție, în săvârșirea infracțiunii spălare de banilor în proporții deosebit de mari.


Pub