Dodon: Al doilea pașaport al lui Plahotniuc a fost eliberat pe numele „Novak Vladislav Vladimir”

Porivit președintelui Igor Dodon, cel de-al doilea pașaport al lui Vlad Plahotniuc a fost eliberat pe numele „Novak Vladislav Vladimir”, la indicația fostei conduceri a Serviciului de Informații și Securitate.

„S-a confirmat că în anul 2018, conducerea SIS-ului, fostul director Alexandru Botnari, a inițiat eliberarea a două identități, pentru doi cetățeni ai Republicii Moldova. Au fost perfectate, la data de 29 iulie 2018, pe numele „Novak Vladislav Vladimir” și, pe data de 29 august 2018, pe numele „Reznic Alexandru Mihai””, a declarat Dodon.

Șeful statului a spus că deocamdată nu poate să facă public numele persoanei care a solicitat al doilea pașaport pe numele „Reznic Alexandru Mihai”.

„Pentru eliberarea unei identități duble este așa procedură, conform legislației. La inițiativa conducerii SIS, pentru chestii de securitate națională, pentru agenți sub acoperire și alții, se eliberează un document în baza căruia ASP eliberează toate actele suplimentare”, a explicat Dodon.

Aceste două pașapoarte nu au fost utilizate pentru a ieși de pe teritoriul Republicii Moldova, a mai menționat șeful statului după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

Amintim că Procuratura Anticorupție a deschis, la sfârșitul lunii octombrie, o cauză penală pe baza presupusei duble identități pe care ar deține-o fostul lider al democraților, Vlad Plahotniuc..

Potrivit peședintelui Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan, Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov ar deține dublă identitate în Republica Moldova.


Pub