Agenții economici care vând produse din tutun la mai puțin de 200 metri de la instituțiile de învățământ, avertizați să le scoată din comerț

Construcțiile ilegale din capitală, controlul tutunului în preajma instituțiilor educaționale, comerțul stradal neautorizat, combaterea alcoolismului și consumului de droguri, fluidizarea transportului și parcările neautorizate în special pe timp de iarnă. Acestea sunt problemele municipiului Chișinău, care urmează a fi soluționate de către Primărie, în comun cu Ministerul Afacerilor Interne.

Foto: Sănătate Info

La o ședință lărgită, care a avut loc ieri, s-a decis crearea unui grup de lucru care se va întâlni periodic, pentru a lua decizii în situațiile de criză, cum ar fi, modificări legislative sau aprobarea acțiunilor comune pentru a înlătura anumite ilegalități.

Primarul capitalei a dat indicații ca începând cu ziua de astăzi, să fie informați toți agenții economici care vând produse din tutun la o distanță mai mică de 200 de metri de la instituțiile de învățământ, să le scoată din comerț.

De asemenea, rămâne actuală problema gheretelor din capitală, iar comerțul stradal trebuie înlăturat.

O altă problemă sunt mașinile parcate neregulamentar pe timp de iarnă, pe marginea drumului, lucru ce încurcă autospecialior la deszăpezirea traseelor.

Grupul de lucru, care va fi creat în termen de 3 zile, va avea la dispoziție o săptămână să vină cu propuneri și soluții imediate pentru ca încălcarile menționate să fie înlăturate.


Pub