Trei persoane longevive, cu vârsta de peste 100 de ani, omagiate în capitală. Au primit în dar câte 5.000 de lei

Trei persoane longevive, care au împlinit recent 100, 101 și 103 ani, au fost omagiate, ieri, în capitală. Primăria le-a oferit în dar câte 5.000 de lei și buchete de flori.

Foto: chisinau.md/

Maria Bucur a împlinit vârsta de 100 de ani pe 7 noiembrie. Deși simte povara anilor, sărbătorita mai este activă, îi place să comunice cu oamenii. S-a bucurat de oaspeții de la Primărie care au venit s-o felicite și a povestit despre viața ei. Acum se deplasează mai greu, utilizează un premergător, pe care-l numește „trăsură", dăruit de nepoata din Franța.

Femeia a făcut 2 clase la români, fiind nevoită să abandoneze școala din cauza că i se îmbolnăvise mama și a trebuit să aibă grijă de frații mai mici. În 1949 a cunoscut drama deportărilor, iar după întoarcerea din Siberia a lucrat în colhozul din satul Drochia, raionul Drochia, dar și la grădinița din localitate. A avut un fecior, pe care l-a pierdut în anul 2002 și acum locuiește cu nora, în capitală. Bătrâna are 2 nepoți și 2 strănepoți.

O altă sărbătorită, Ecaterina Tricolici, care anul trecut, la cei 100 de ani, a cântat „Hora Unirii" și a recitat poezii, de data aceasta a fost mai modestă. Fiica și ginerele au mulțumit reprezentanților Primăriei și Preturii Botanica pentru atenția și ajutorul financiar acordat, declarând că mama lor este bine, deși se deplasează anevoios, iar medicul o supraveghează periodic.

Inițiativa de omagiere a cuplurilor longevive și a persoanelor centenare din municipiul Chișinău datează din anul 1997. În anul 2019, municipalitatea a omagiat 8 persoane care au împlinit 100 de ani și mai mult.

Persoane centenare / Sursa:chisinau.md


Pub