Omul de încredere al lui Vlad Plahotniuc, Constantin Botnari, și-a depus mandatul de deputat

Deputatul democrat, Constantin Botnari, și-a depus astăzi mandatul de deputat, după ce liderul PD, Pavel Filip, i-a cerut să-și de a demisia din funcție.

Foto: agora.md

„Comisia juridică numiri și imunitați a luat act și a votat cererea de demisie depusă de deputatul fracțiunii PDM Constantin Botnari”, a scris Grigore Novac, care este membru al Comisiei juridice a Parlamentului.

Acum două săptămâni, liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, i-a cerut deputatului Constantin Botnari să-și depună mandaul de deputat din motiv că acesta nu se prezintă la ședințe în Parlament.

„Eu nu l-am văzut de mult timp. Am discutat cu el la telefon și i-am solicitat să-și depună mandatul. Pentru că nu văd sensul existenței unui deputat, care nu frecventează ședințele Parlamentului. Nu pot înțelege de ce se mai ține de acest mandat. Suntem o fracțiune în Parlament și trebuie de muncit”, a declarat Pavel Filip în cadrul emisiunii „Puterea a Patra”.

Constantin Botnari este cunoscut ca fiind omul de încredere al liderului PD sau „borsetka” lui Plahotniuc. În ultima sa declarație de avere, Constantin Botnari a declarat venituri modeste, în timp ce deține imobile de milioane de lei, zeci de mii de dolari și peste 290 de mii de lei în conturi. Fostul deputat democrat deține locuință luxoasă construită la poalele pădurii din Durlești, de 340,5 metri patrați, a cărei valoare cadastrală indicată e de 2.606.996 de lei, iar designul acesteia amintește Casa Albă de la Washington.


Pub