(video) Ședința Guvernului: Nou șef la Poliția de Frontieră, noi secretari de stat și intervenția lui Chicu privind cheltuirea banilor publici de către funcționari de stat

În debutul ședinței Guvernului, au fost aprobate demisiile mai multor secretari de stat și numiți în funcție secretari noi. Totodată, Corneliu Groza a fost numit în funcția de șef al Poliția de Frontieră, după ce a fost aprobată demisia fostului șef, Rosian Vasiloi.

Foto: UNIMEDIA

Veronica Sirețeanu și-a dat demisia din funcția de secretară de stat la Ministerul Finanțelor.

Andrei Ciornîi și-a depus demisia din funcția de secretar de stat al Minsiterului Economiei și Infrastructurii, iar în locul acestuia a fost numit Iulian Postică.

Andrei Chistol și Natalia Grău au fost numiți secretari de stat la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Totodată, ministrul Educației l-a numit pe Andrei Chiciuc în funcția de peședinte al consiliului de conducere al Agenției Naționale de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare.

Marina Golovaci a fost numită secretară de stat la Ministerul Sănătății.

Angela Belobrov a fost numită directoare generală a Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM).

Zinaida Bezverhnii și-a dat demisia din funcția de directoare a Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, iar Silvia Cibotari a fost numită în funcție.

Au fost rechemați din funcție ambasadorii Gheorghe Leucă (Azerbaidjan) Dumitru Socolan (Portugalia), Inga Ionesii (Estonia). Totodată, Leucă și Socolan au fost numiți secretari de stat la Minsterul Afacerilor Externe.

Tot la începutul ședinței, prim-ministrul a solicitat responsabilizarea angajaților din structurile guvernamentale și instituțiile publice ce ține de utilizarea banilor publici în interes propriu. „Știu că există tendința, când vine persoana în funcție nouă, dorește să schimbe laptopul, gadgeturile, mașina. Această tendință de a ne înnoi s-o lăsăm în trecut. Nu procurăm laptopuri noi, telefoane din contul instituției. Cunosc cazuri de dorință de a cheltui banii publici”, a declarat premierul.

Ion Chicu a cerut Cancelariei de Stat verificarea modului în care este folosit transportul de serviciu al Casei Naționale de Asigurări în Medicină, dar și evaluarea altor structuri.

Prim-ministrul s-a referit și la programul „Prima Casă”, ritmul de implementare a căruia a scăzut considerabil şi a menționat că trebuie create mecanisme de repornire a acestuia.


Pub