Judecătorul Oleg Sternioală și-a depus cererea de demisie din funcția de vicepreședinte al Curții Supreme de Justiție

Judecătorul Oleg Sternioală și-a depus cererea de demisie. Despre această decizie a informat ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi în cadrul emisiunii Punctul pe AZI de la TVR Moldova.

Foto: avere.md

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a declarat că „din informațiile pe care le am eu, domnul Sternioală a depus cerere de demisie din funcția de judecător și vicepreședinte al CSJ.”

„Eu vreau să înțeleg ce urmărește doamna Stamate, inclusiv pe la ședințele CSM și prin declarațiile pe care le face”, a adăugat Nagacevschi. Asta după ce fosta ministră l-a acuzat că ar încerca să-l protejeze pe Sternioală, boicotând ședințele Consiliului Superior al Magistraturii.

UNIMEDIA amintește că judecătorul Oleg Sternioală, la 7 noiembrie curent, a acționat în judecată Consiliul Suprem al Magistraturii, pentru hotărârea de a emite acordul de reținere, percheziție și arestare a sa, invocând că CSM a fost convocată ilegal, atunci când aceasta a eliberat acordul de arestare a judecătorului, deoarece ședința ar fi fost efectuată de foști membri ai CSM, demiși la data de 27 septembrie 2019, în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Judecătorilor.

La 13 noiembrie curent, Curtea de Apel Chișinău a suspendat decizia Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), prin care a fost permisă percheziționarea, reținerea și arestarea lui Oleg Sternioală. Încheierea Curții a fost eliberată la 12 noiembrie 2019.

Procurorii Anticorupție în comun cu ofițerii CNA au desfășurat pe parcursul zilei de luni, 4 noiembrie, percheziții la domiciliul și locul de muncă al judecătorului Curții Supreme de Justiție, Oleg Sternioală. Ulterior, acesta a fost reținut pe un termen de 72 de ore.

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au respins demersul procurorilor privind aplicarea arestului de 30 de zile pentru judecătorul Oleg Sternioală.


Pub