Image-Description
Dodon confirmă a doua identitate a lui Plahotniuc și spune că el n-a ajuns încă în căutare internațională
Politic 4 decembrie 2019, 11:57 | 2522

Președintele Igor Dodon spune că Interpol încă nu l-a dat în urmărire internațională pe Vlad Plahotniuc. Totodată, șeful statului confirmă că fostul lider al PDM a obținut un al doilea pașaport pe numele lui Novak Vladislav Vladimir, la indicația fostei conduceri a Serviciului de Informații și Securitate.

„S-a confirmat că în anul 2018, conducerea SIS-ului, fostul director Alexandru Botnari, a inițiat eliberarea a două identități, pentru doi cetățeni ai Republicii Moldova. Au fost perfectate, la data de 29 iulie 2018, pe numele Novak Vladislav Vladimir, și, pe data de 29 august 2018, pe numele Reznic Alexandru Mihai”, a declarat Dodon, după ședința de astăzi, 4 decembrie, a Consiliului Suprem de Securitate (CSS).

E a refuzat să dezvăluie adevărata identitate a persoanei cu numele de familie Reznic, dar afirmă că „aceste identități nu au fost utilizate, conform informației din baza de date, adică aceste pașapoarte nu au fost utilizate pentru a ieși din R.Moldova”.

De asemenea, Igor Dodon susține că autoritățile de la Chișinău s-au adresat oficiului Interpol, pe 18 octombrie, solicitând darea în urmărire internațională a lui Vladimir Plahotniuc, însă acest lucru încă nu s-a produs. CSS a decis ca Republica Moldova să ceară același lucru Statelor Unite, Marii Britanii, dar și României, pentru a afla dacă fostul lider al PDM s-a aflat sau nu pe teritoriul acestor state, potrivit lui Dodon.

Amintim că Procuratura Anticorupție a deschis, la sfârșitul lunii octombrie, o cauză penală pe baza dublei identități pe care ar deține-o Vladimir Plahotniuc. Despre aceasta, dar și despre dubla identitate a lui Serghei Iaralov, unul din apropiații fostului lider al PDM, a vorbit în premieră la Jurnal TV fostul președintele al Comisiei parlamentare pentru securitate națională, deputatul Platformei DA Chiril Moțpan.

Opinia ta contează. Comentează!