23:19:51 18.04.2024
Stiri

Plahotniuc, ofițer sub acoperire? Dodon spune că fostul lider al PD a obinut cea de-a doua identitate la solicitarea fostului șef al SIS, Vasile Botnari

Politică 04.12.2019 10:50 Vizualizări3531 Autor: Ziarul National
Plahotniuc, ofițer sub acoperire? Dodon spune că fostul lider al PD a obinut cea de-a doua identitate la solicitarea fostului șef al SIS, Vasile Botnari
Vasile Botnari, fostul șef al SIS


Președintele Igor Dodon confirmă faptul că fostul lider al Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, are încă o identitate eliberată de autoritățile R. Moldova, în august 2019.

Cel de-al doilea nume al lui Plahotniuc este Vladislav Vladimir Novak, iar pașaportul respectiv i-a fost eliberat lui Plahotniuc pe 29 august 2018, de către Agenția Servicii Publice (ASP), la solicitarea fostului șef al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Vasile Botnari.

Dodon a declarat astăzi, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, că și o altă persoană din anturajul lui Plahotniuc a primit o a doua identitate în R. Moldova, cu numele Alexandru Mihai Lesnic, pe 29 septembrie 2018. Anterior, presa a scris că ar fi vorba de Serghei Iaralov.

„Pentru eliberarea unei identități duble, la inițiativa SIS, pentru chestii de securitatea națională, când e vorba de ofițeri sub acoperire, se face un demers la ASP, care eliberează documentele. ASP nu are aici nicio vină”, a explicat procedura Dodon.

Șeful statului susține că organele de drept îi vor oferi în scurt timp explicațiile fostului șef al SIS vizavi de necesitatea eliberării acestor identități, întrucât Procuratura Anticorupție a pornit, pe 29 octombrie curent, o urmărire penală.

De asemenea, Dodon a anunțat că autoritățile de la Chișinău vor solicita anunțarea în căutare internațională nu numai a lui Vlad Plahotniuc, dar și a lui Vladislav Vladimir Novak.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md