02:12:52 19.04.2024
Stiri

În loc să meargă la ședințele CSM, ministrul Nagacevschi SCHIMBĂ de URGENȚĂ legea: Noii membri ai acestei structuri vor fi aleși ALTFEL

Social 04.12.2019 16:25 Vizualizări3065 Autor: Ziarul National
În loc să meargă la ședințele CSM, ministrul Nagacevschi SCHIMBĂ de URGENȚĂ legea: Noii membri ai acestei structuri vor fi aleși ALTFEL TVR Moldova


Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a propus astăzi, în debutul ședinței Guvernului, modificări la legislația care vizează Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), declarând că e vorba de o urgență și o prioritate pentru reforma justiției.

Modificările aprobate astăzi de Guvern prevăd creșterea numărului de membri ai CSM de la 12 șa 15.

„Se suplinește cu un reprezentant din partea judecătorilor și doi din partea profesorilor titulari de drept. Totodată, se propune ca judecătorii să-și desemneze reprezentanții în CSM prin intermediul unei campanii electorale anunțate din timp. Procedurile urmează a fi făcute publice cu două luni înainte și există un termen de 30 de zile pentru campania electorală, astfel încât cetățenii să cunoască cine sunt acei candidați”, a explicat Nagacevschi.

Totodată, modificările prevăd condiții noi pentru eventualii membri ai CSM, ședințele acestei structuri vor fi publice, iar deciziile CSM vor putea fi contestate la Curtea de Apel.

Fadei Nagacevschi a accentuat că viitorii membri ai CSM vor fi numiți în conformitate cu noua legislație care va intra în vigoare odată cu publicarea în „Monitorul Oficial”, pentru că în ultimul timp ar exista „mișcări neclare în sistemul judecătoresc”.

Premierul Chicu a promis că va cere Parlamentului să aprobe acest proiect în regim de urgență: „Este un pas spre implementarea reformei justiției”.

Menționăm că ultimele ședințe ale CSM nu au avut loc din lipsă de cvorum, ministrul Fadei Nagacevschi fiind cel care a lipsit de la acestea.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md