Moțiunea simplă împotriva ministrului Gaiciuc a fost RESPINSĂ

by redact
Distribuiti mai departe...

Parlamentul se va întruni în ședință plenară și vineri, 6 decembrie, lucru care nu s-a întâmplat demult, deputații adunându-se rar în sala Parlamentului în timpul, dar și după campania electorală pentru alegerile locale din această toamnă.

Biroului Permanent al Parlamentului a inclus pe ordinea de zi a următoarelor ședințe 27 de chestiuni, inclusiv proiectele bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2020, proiectul legii fondurilor asigurărilor obligatorii de asistență medicală pe anul 2020, proiectul de lege pentru modificarea legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar etc.

În schimb, Biroul a respins solicitarea deputaților din Blocul „ACUM” de a dezbate o moțiune simplă împotriva ministrului Apărării, Victor Gaiciuc, pentru declarațiile sale în care elogia armata separatiștilor din Donbas.

„Respingerea propunerii privind includerea în agenda ședinței plenare a Parlamentului a moțiunii simple împotriva lui Victor Gaiciuc, dincolo de faptul că reprezintă o încălcare grosolană a Constituției și a Regulamentului Parlamentului, dacă admitem ipoteza că majoritatea parlamentară ar putea respinge din start moțiunile pe motive aberante, atunci s-ar goli de conținut normele legale care prevăd depunerea și dezbaterea acestora, arată ipocrizia crasă a PD-ului și a exponenților acestuia. Să declare ministrul Apărării deschis susținerea separatismului din Ucraina și tu să te faci că plouă, trebuie să poți”, a comentat deputatul Sergiu Litvinenco.

Sursa: Ziarul Național


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.