Igor Dodon, despre identitățile false ale lui Plahotnic: ”Au fost eliberate la indicația fostei conduceri a SIS”

Anticoruptie.md
04/12/2019

Fostul lider al Partdidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, a avut în Republica Moldova două identități false, documentele fiind eliberate la indicația fostei conduceri a Serviciului de Informații și Securitate. Informația a fost făcută publică de președintele Igor Dodon în cadrul briefingului de după ședința de miercuri a Consiliului Suprem de Securitate.

Potrivit șefului statului, fostul lider democrat deține acte de identitate pe numele lui Novak Vladislav Vladimir și Reznic Alexandru Mihai, dar nu a trecut niciodată frontiera cu aceste acte.

Dodon a mai spus că procedura de eliberare a actelor false pe numele lui Plahotniuc a fost inițiată în vara anului 2018, la indicația directorului de atunci al SIS, Alexandru Botnari. Un pașaport a fost eliberat la 29 iulie 2019, iar altul, o lună mai târziu.

Șeful statului a precizat că legislația permite, în anumite situații, eliberarea actelor de identitate false. „La inițiativa conducerii SIS, pentru chestii de securitate națională, când este vorba despre agenți sub acoperire și alții, SIS eliberează un document în baza căruia Agenția Servicii Publice eliberează toate actele suplimentare”, a spus Dodon.

Amintim că, Procuratura Anticorupție a intentat la finele lunii octombrie un dosar penal privind deținerea identității false de către Plahotniuc.  

Anterior presa a scris că Vladimir Plahotniuc deține pașaport românesc pe numele Ulinici Vladimir.

Anticoruptie.md
04/12/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii