/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Vadim Brînzan atenționează! Republica Moldova riscă să rămână fără gaz, începând cu 1 ianuarie

missing
04 decembrie 2019, ora 11:02

Republica Moldova riscă să rămână fără gaz începând cu 1 ianuarie, deoarece autoritățile de la Chișinău nu ar fi negociat un nou contract cu autoritățile ruse. Despre asta atenționează fostul ministrul al Economiei, Vadim Brînzan.

„Președintele rus a anunțat recent că urmează să lanseze Turkish Stream 2 împreună cu omologul său turc în a doua săptămână a lui ianuarie. Chiar dacă asta are loc, Republica Moldova va fi fără gaz începând cu 1 ianuarie. Înțeleg că nici Guvernul “tehnocrat” și nici Președintele Dodon nu au reușit să se înțeleagă încă cu companiile ucrainene despre livrarea gazelor prin nordul republicii. Și nici bani în buget nu au datorită cadourilor populiste de la „Moș Gerilă” la Anul Nou, și finanțarea în minus de la partenerii din UE și SUA”, a scris Brînzan pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Brînzan, acum câteva luni Guvernul Sandu ar fi identificat 40 milioane „care ar fi fost o soluție temporară pentru procurarea volumului de gaze suficient pentru 3-4 săptămâni in ianuarie”.

Guvernul Dodon de „tehnocrați” a dat-o în bară când vine vorba de rezolvarea problemei aprovizionării cu gaze…. Era planificat să procurăm toată cantitatea necesara de la Naftogaz Ukraina. Pentru aceasta am început discuțiile cu BERD pentru a finanța în regim de urgență această tranzacție. BERD s-a mobilizat într-un timp extraordinar de scurt, datorită insistenței, perseverenței și încrederii în echipa noastră guvernamentală. Plus la aceasta, am identificat surse bugetare de aproximativ 40 milioane dolari care ar fi fost o soluție temporară pentru procurarea volumului de gaze suficient pentru 3-4 săptămâni in ianuarie… Se pare că nici discursurile prietenoase cu ocazia zilei României nu îl mai ajută pe Președintele Dodon sa salveze situația datorită relațiilor ostile față de partenerii din regiune pe care le-a „cultivat” pe parcursul anilor prin ruperea hărților și recunoașterea ocupației ilegale a unor regiuni ucrainene”, a mai precizat fostul ministru.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram