Trimite e-mail | Printeaza
Economie
03.12.2019

Banca Mondială continuă susținerea ODIMM în consolidarea capacităților instituționale

Banca Mondială continuă susținerea ODIMM în consolidarea capacităților instituționale

Conducerea ODIMM a avut, astăzi, o întrevedere cu reprezentanții Băncii Mondiale. În cadrul discuțiilor au fost evidențiate progresele înregistrate de ODIMM grație suportului oferit prin intermediul Proiectului Ameliorarea Competitivităţii (PAC II), care au drept scop fortificarea și dezvoltarea IMM-urilor din Republica Moldova.

Directorul general al ODIMM, Iula Costin, a mulțumit misiunii pentru suportul acordat, în special în digitalizarea serviciilor destinate garantării creditelor pentru IMM-uri. „Instrumentul software elaborat pentru Fondul de Garantare a Creditelor va permite antreprenorilor să solicite online garanția financiară, iar băncilor partenere să depună online dosarul de garantare.”, a precizat Iulia Costin.

Liderul de echipă, specialist senior în dezvoltarea sectorului privat din cadrul Băncii Mondiale, Tharik Sahovic, și-a arătat deschiderea de a susține în continuare consolidarea capacităților instituţionale ODIMM prin digitalizarea proceselor și serviciilor. Totodată, va fi oferită expertiză și instuire în identificarea și susținerea întreprinderilor cu potențial de creștere, orientate spre export și a întreprinderilor asociate în clustere. În context, interlocutorii au mai discutat despre posibilitățile de complementare a finanțării Programelor și Proiectelor gestionate de ODIMM.

Misiunea Băncii Mondiale, prin intermediul PAC II, contribuie la creşterea competitivității întreprinderilor din Republica Moldova, în special a întreprinderilor mici și mijlocii, prin fortificarea legăturilor cu piața de desfacere, facilitarea accesului la finanțare pe termen mediu și lung și îmbunătăţirea mediului de afaceri.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus