Image-Description
Captură de droguri în proporții deosebit de mari: Marijuana și materie primă în valoare de 500.000 de lei
Social 3 decembrie 2019, 11:44 | 1653

Cinci bărbați, cu vârstele cuprinse între 24 ani și 60 ani, au fost reținuți de polițiștii Direcției de Poliție a municipiului. Chișinău, pentru cultivarea, păstrarea, transportarea și realizarea drogurilor de origine vegetală, în proporții deosebit de mari.

Potrivit unui comunicat al Poliției, bărbații au fost documentați de organele de drep pe parcursul a două luni, fiind întreprinse mai multe măsuri speciale de investigație. Ulterior au fost efectuate percheziții autorizate la domiciliile indivizilor unde forțele de ordine au depistat și ridicat circa 20 kg materie primă pentru cultivarea Marijuanei, 16 kg de Marijuană și 27 plante de Cânepă, care creșteau în grădina unuia din indivizi, acestea fiind smulse.

Toate substanțele cât și plantele depistate de polițiști au fost ridicate, sigilate și transportate la Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare al IGP, pentru expertiză.

În cazul în care indivizilor le reușea comercializarea drogurilor, aceștia puteau obține un profit în sumă de 500 000 lei. Este de menționat că aceștia anterior au fost cercetați penal pentru infracțiuni similare.

În acest context au fost inițiate patru cauze penale și indivizii sunt cercetați pentru „Trafic ilicit de droguri”, infracțiune care conform legislației penale se pedepsește cu închisoare pe un termen de până la 15 ani.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie