10:01:27 28.03.2024
Stiri

FOTO // Modelul de la Orhei este aplicat și în orașul Taraclia. Autoritățile locale au demarat o „CURĂȚENIE GENERALĂ” în localitate

Partide/Comunicate 03.12.2019 11:43 Vizualizări1265 Autor: Ziarul National
FOTO // Modelul de la Orhei este aplicat și în orașul Taraclia. Autoritățile locale au demarat o „CURĂȚENIE GENERALĂ” în localitate


Primarul de Taraclia, Veaceslav Lupov, care în campania electorală a promis că localitatea va arăta altfel, a demarat acțiuni de salubrizare a orașului. „Astfel, promisiunea ca Taraclia să fie transformată într-o Nisă a Moldovei prinde contur”, se arată într-un comunicat de presă al Partidului „ȘOR”.

În ajutorul Primăriei Taraclia au venit angajații unor întreprinderi specializate ale Primăriei Orhei, voluntari, dar și mai mulți activiști ai Partidului „ȘOR”. De asemenea, pentru acest scop a fost adusă de la Orhei tehnica specială utilizată pentru lucrările de salubrizare a municipiului.

Aproximativ 50 de angajați ai unor întreprinderi municipale, voluntari și activiști ai Partidului „ȘOR”, au pus mâna pe greble și mături și au demonstrat localnicilor că, „dacă există dorință și voință, orașul poate fi schimbat la față metru cu metru” – câteva străzi principale ale orașului au fost „făcute lună”.

Muncitorii de la Întreprinderea Municipală „Servicii Comunal - Locative” Orhei, care au venit de la Orhei să le de-a o mână de ajutor celor de la Taraclia, spun că pentru ca să domine curățenia aceasta trebuie păstrată, așa cum se procedează la Orhei.

„Așa cum fiecare are grijă și este interesat să fie curat în birou, acasă sau în propria curte, așa trebuie să fie și în oraș. Trebuie respectată și prețuită munca celui care face ordine”, susține un angajat al Primăriei Orhei, venit la Taraclia că dea o mână de ajutor.

Primarul de Taraclia, Veaceslav Lupov, spune că vrea să schimbe radical situația din domeniul salubrizării localității, iar pentru asta va mări de câteva ori numărul de angajați în acest sector – de la trei, în prezent, la 15. În plus, vor fi dublate, pentru început, și salariile angajaților.

Edilul a mai precizat că acțiunile de salubrizare vor fi organizate în fiecare lună.

Primele schimbări în oraș, în aspect de curățenie, au fost remarcate deja de către locuitorii orașului. „De regulă, murdăria din toamnă rămânea sub zăpada, până în primăvară. Este mult mai bine acum, că se face curat”, spune un localnic.

Precizăm că Veaceslav Lupov, candidatul Partidului „ȘOR”, a câștigat categoric, în această toamnă, fotoliul de primar al orașului Taraclia cu peste 74 la sută din voturi. Președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, promitea în campania electorală că Taraclia ar putea fi „transformată în Nisa”, dacă locuitorii îl vor susține în alegeri pe Veaceslav Lupov.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md