19:35:55 28.03.2024
Stiri

OPINIE // Aeroportul din Găgăuzia urmează să fie o piesă importantă în infrastructura anti-NATO pe care Moscova dorește s-o creeze între Prut și Nistru

Politică 03.12.2019 12:00 Vizualizări5804 Autor: Ziarul National
OPINIE // Aeroportul din Găgăuzia urmează să fie o piesă importantă în infrastructura anti-NATO pe care Moscova dorește s-o creeze între Prut și Nistru


Președintele Igor Dodon ar fi o „armă în războiul hibrid purtat de Kremlin împotriva Occidentului”, iar aeroportul din Găgăuzia, promis de autoritățile de la Chișinău, urmează să fie o piesă importantă în infrastructura anti-NATO pe care Moscova doreștes-o creeze între Prut și Nistru.

„Trebuie să înțelegem că Igor Dodon nu stă pe picioarele lui pe scena politică. Este o marionetă pusă în mișcare cu sforile Kremlinului. Execută orbește ceea ce i se cere. La ora actuală, nu-i decât o armă în războiul hibrid purtat de Kremlin împotriva Occidentului. Slăbiciunea lui Dodon este caracteristică și pentru el, și pentru întreaga sa camarilă din Kremlin. Ori de cât ori își pun o mască de oameni cumsecade, îi dă de gol natura lor infamă”, crede analistul politic Petru Bogatu, într-un editorial pentru deschide.md.

Citește și: Expert în probleme de securitate, despre intenția lui Dodon de a deschide mai multe aeroporturi în R. Moldova: „Condiții pentru a convinge despre necesitatea deschiderii aeroportului din Tiraspol pentru zboruri internaționale”

Potrivit acestuia, aeroportul care urmează să fie făcut în Găgăuzia este, de fapt, pentru Moscova.

„Interviul lui Dodon pentru TASS, vrând-nevrând, dă în vileag scopurile ascunse și angoasele Moscovei și ale slugilor ei de la Chișinău. Putin are nevoie de liniște pentru a-și promova interesele în R. Moldova. Obiectivul său principal este construirea unui aeroport internațional în autonomia găgăuză, care le va permite rușilor să-l folosească ca pe o bază proprie indiferent de coloratura și poziția viitoarelor guvernări de la Chișinău. Chestiunea a fost deja examinată de Executiv sub pretextul că în transportul aerian lipsește concurența.

Kremlinul se grăbește. Aeroportul din Comrat urmează să fie o piesă importantă în infrastructura anti-NATO pe care Moscova doreștes-o creeze între Prut și Nistru. Cum însă cabinetul Chicu atârnă de un fir de ață, Dodon, în același interviu pentru oficiosul TASS, și-a ieșit din balamale. A amenințat PD și blocul „ACUM” cu alegeri anticipate. Președintelui rusofil îi e frică să rămână fără un guvern personal. Neliniștea sa, amestecată cu fobiile antioccidentale care îl caracterizează, l-a cutremurat până-n adâncul ființei, împrăștiindfardul de politician echilibrat pe care și-l aplicase în ultimul timp”, conchide sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md