15:14:51 20.04.2024
Stiri

Uniunea Europeană pregăteşte lansarea celui mai ambiţios program din lume privind combaterea schimbărilor climatice

Știri 03.12.2019 16:00 Vizualizări1452 Autor: Ziarul National
Uniunea Europeană pregăteşte lansarea celui mai ambiţios program din lume privind combaterea schimbărilor climatice


Uniunea Europeană va lansa, săptămâna viitoare, cel mai ambiţios program din lume privind combaterea schimbărilor climatice, proiect cunoscut ca Acordul Verde European, care va schimba în mod radical economia Blocului comunitar, relatează agenţia de ştiri Bloomberg, transmite gandul.info.

Liderii UE se vor angaja ca în 2050 să reducă la zero emisiile de gaze cu efect de seră, potrivit unui proiect de declaraţie comună pentru summitul din 12-13 decembrie, la Bruxelles. Uniunea Europeană va promite sporirea investiţiilor verzi, analizează posibilitatea destinderii interdicţiei de a acorda ajutoare de stat pentru companii, şi impozitarea importurilor din ţări care nu corespund standardelor de mediu.

„Dacă obiectivul nostru comun este să fim un continent neutru din punct de vedere climatic în 2050, trebuie să acţionăm acum”, a declarat Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, la o conferinţă pe teme climatice, organizată luni de Naţiunile Unite. "Este o tranziţie generaţională pe care trebuie să o realizăm", a adăugat von der Leyen.

Planul UE ar plasa Blocul comunitar înaintea altor actori internaţionali majori. Ţări ca India, China şi Japonia, încă nu au transpus angajamentele voluntare asumate prin Acordul climatic de la Paris în măsuri naţionale obligatorii. Mai mult, preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat că va retrage SUA din Acordul de la Paris privind schimbările climatice, semnat în anul 2015.

Comisia European va avea sarcina de a întocmi regulile ce vor transforma economia europeană, după ce liderii statelor membre au aprobat obiectivele pentru 2050 privind clima.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md