În ultima săptămână a lunii noiembrie s-au înregistrat 3 cazuri de rabie și 2 porcină în Republica Moldova

by redact
Distribuiti mai departe...

În perioada 22 – 30 noiembrie, pe teritoriul R. Moldova au fost înregistrate trei cazuri de rabie, informaează Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor. Totodată, au fost depistate două cazuri de pestă porcină.

Potrivit ANSA, cazurile au fost confirmate în secția virusologie. Astfel, a fost identificat un caz de rabie la un câine în raionul Ciadîr – Lunga, la o pisică în raionul Rezina și la o bovină în raionul Rîșcani. Aceasta în intervalul ultimii săptămâni a lunii noiembrie.
 
Totodată, au fost înregistrate două cazuri pozitive de pesta porcină africană. Un caz a fost identificat în raionul Hîncești, localitatea Sărata Galbenă, iar celălalt, la un mistreți în raionul Cahul, IS „Manta – V”, sectorul forestier Flămînda.
 
ANSA solicită proprietarilor de porcine să informeze urgent în cazul îmbolnăvirii sau pierii animalelor sau a depistării  cadavrelor de mistreți  și totodată recomandă respectarea cerințelor minime de biosecuritate stabilite prin Ordinul cu privire la aprobarea unei Norme sanitar-veterinare privind cerințele minime de biosecuritate în exploatațiile nonprofesionale de porcine.
 
Sursa : Agora.md

Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...