Autorul atacului terorist avea interdicție să meargă la Londra. Cum i-a păcălit pe polițiști

Au apărut noi detalii revoltătoare în cazul atentatului de la Podul Londrei. Autorul atacului terorist nu avea voie să pătrundă în capitala Angliei, însă a reușit să obțină o derogare de o zi de la această interdicție.

Foto: captură

Usman Khan fusese închis în 2012 sub acuzația de terorism și a fost eliberat în decembrie, anul trecut. În termenii eliberării sale erau specificate 20 de condiții stricte pe care acesta nu trebuia să le încalce, printre care și interdicția de a merge în Londra, relatează Știrile Protv, citând The Sun.

Autorul atentatului a reușit însă să obțină o derogare de o zi, după ce le-a spus autorităților că vrea să meargă la o conferință de reabilitare a foștilor deținuți, ținută vineri la Fishmongers Hall, aflată în imediata apropiere a Podului Londrei, potrivit The Sun.

Un participant la conferință a declarat pentru presa din Marea Britanie că, la un moment dat, bărbatul „a făcut brusc o criză de nervi”.

Usman Khan l-a înjunghiat mortal pe coordonatorul cursului, iar apoi a atacat o femeie, înainte să fie imobilizat de mai multe persoane, pe Podul Londrei.

Incidentul a ridicat mai multe semne întrebare cu privire la eliberarea înainte de termen a lui Khan, în condițiile în care acesta fusese condamnat pentru terorism.

Bărbatul se afla în spatele gratiilor din 2012, după ce poliția a descoperit că acesta plănuia să arunce în aer Bursa de Valori de la Londra, casa primarului de la acea vreme, Boris Johnson, precum și Ambasada SUA.


Pub