(video) Istoria din spatele filmului Ford v Ferrari sau de ce trebuie să mergeţi să-l vedeţi

Filmele cu tematică inspirată din istoria industriei auto şi a sporturilor cu motor sunt o raritate, însă când apare unul, este de regulă bine închegat şi redă ideea principală sau acţiunile care s-au întâmplat în trecut.

Lista acestora a fost completată de la jumătatea lunii noiembrie cu pelicula „Ford v. Ferrari” sau „Ford versus Ferrari”.

Foto: autoblog.md

Cei care cunosc puţină istorie auto îşi pot da seama instant din titlu despre ce este – celebra luptă dată în secolul XX între echipele de uzină ale companiilor Ford şi Ferrari pe unul dintre cele mai complicate circuite din lume – Circuit de la Sarthe, situat în Le Mans, Franţa.

Această poveste infecțioasă și plină de înfăptuire a expunerii din 1966 pe un traseu francez între giganții Ford și Ferrari îl poate face pe spectator să se simtă în rolul eroului principal şi chiar să-şi imagineze că el se află în spatele maşinii de curse, schimbând treptele cutiei de viteze manuale şi acţionând pedalele imaginar chiar de pe scaunul din cinema. Citeşte continuarea pe AutoBlog.MD


Pub