Scriitoarea Tatiana Țîbuleac a fost decorată de președintele României cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler

Moldoveanca Tatiana Țîbuleac a fost decorată de președintele României, Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria A – „Literatura”, cu ocazia Zilei Naționale a României.

Foto: literaturapetocuri.ro

Decretul de decorare a fost semnat de Klaus Iohannis și i-a fost oferit tinerei scriitoare în semn de apreciere pentru activitatea importantă dedicată creaţiei literare, pentru talentul şi profesionalismul de care a dat dovadă de-a lungul activităţii sale, dobândind recunoaştere la nivel european.

UNIMEDIA amintește că scriitoarea Tatiana Țîbuleac a fost premiată la Premiul Național 2019, pentru valoarea estetică deosebită a operei literare și promovarea imaginii Republicii Moldova pe plan european.

Scriitoarea a fost printre cei zece laureați ai Premiului Național 2019, alături de umoristul Gheorghe Urschi, artistul Alexei Sainciuc.

Amintim, de asemenea, că Tatiana Țîbuleac a câștigat Premiul European în Literatură cu romanul „Grădina de Sticlă”, la care a fost nominalizată din partea României alături de alți patru scriitori români.

Tatiana Țîbuleac are în palmarezul ei trei cărți: „Fabule moderne”, „Vara în care mama a avut ochii verzi” și „Grădina de sticlă”.


Pub