Dodon va convoca CSS-ul
Politic 2 decembrie 2019, 19:49 | 1704

Informațiile dezvăluite acum două săptămâni la Jurnal TV, privind dubla identitate a lui Vladimir Plahotniuc, vor fi discutate săptămâna aceasta la ședința Consiliului Suprem de Securitate. Anunțul a fost făcut de Igor Dodon la Reședința de Stat, după ce s-a întâlnit cu Ion Chicu și Zinaida Greceanâi. El spune că ar fi primit ”unele informații de la SIS”.

Igor Dodon a anunțat că va convoca miercuri Consiliul Suprem de Securitate în noua sa componență, pe ordinea de zi fiind incluse patru subiecte.

Al doilea subiect abordat va fi situația din sectorul energetic.

Un alt subiect ține de Aeroportul Internațional Chișinău.

Pentru ședința Consiliului Suprem de Securitate, Dodon a cerut de la instituțiile responsabile informațiile privind ”scandalul interceptărilor ilegale” și cel al ”dublei identități” al lui Vladimir Plahotniuc. Dodon a promis că după ședința Consiliului va oferi detalii despre interceptări, dacă aceste detalii nu vor fi secrete de stat. În privința fostului șef al PD, Dodon va cere explicații.

Întrebat de jurnaliști, când își propune să introducă pe agenda Consiliului Suprem de Securitate și subiectul privind acuzațiile de finanțare ilegală a PSRM, Igor Dodon a răspuns că acest subiect ține de competența Procuraturii Generale. Dodon a adăugat că dacă procurorii vor avea nevoie de informații suplimentare sau de includerea acestui subiect pe agenda CSS, el este deschis să faciliteze acest proces. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie