14:04:20 19.04.2024
Stiri

Olandezul care a VIOLAT doi copii de 5 și 10 ani de la Cahul riscă detenție pe viață

Social 02.12.2019 15:59 Vizualizări1932 Autor: Ziarul National
Olandezul care a VIOLAT doi copii de 5 și 10 ani de la Cahul riscă detenție pe viață


Un cetățean al Olandei, în vârstă de 60 de ani, riscă închisoare de la 15 la 20 de ani sau detenție pe viață pentru că a violat, în perioada anilor 2015 - 2018, doi copii din raionul Cahul.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că a trimis în judecată dosarul pe numele olandezului, care se află în arest preventiv și urmează să-și ispășească pedeapsa în custodia autorităților din R. Moldova.

Potrivit procurorilor, bărbatul din Olanda a violat doi băieței de 5 și, respectiv, 10 ani, care provin dintr-o familie cu patru copii. Familia era într-o situație financiară grea, după ce a contractat un credit bancar ca să poată cumpăra casa în care se mutase.

Învinuitul a făcut cunoștință cu familia și i-a promis că o să caute persoane în Olanda care s-o ajute să scape de credit. Acest lucru nu s-a întâmplat, dar insul o plătea pe mama copiilor cu câte 200 de lei de fiecare dată când aceasta îi făcea curat în locuință și lua copiii acesteia la distracții.

Olandezul a câștigat încrederea familiei care i-a permis copilului lor de cinci ani să înnopteze la acesta. Oamenii legii susțin că învinuitul dormea cu micuțul în același pat, făceau baie împreună și minorul era supus abuzului sexual. Fratele copilului, care avea vârsta de 10 ani, de asemenea a fost supus abuzului, însă ocazional.

La un moment dat, termenul de ședere în R. Moldova al învinuitul expirase și acesta a fost expulzat din republică, dar s-a aciuat într-o localitate apropiată raionului Cahul – în județul Galați din România și îi invita acolo pe mamă și pe cei doi copii. Mai mult, acesta a insistat și a obținut o procură care să-i permită să circule cu copilul în afara republicii, însă autoritățile au anulat-o și au inițiat o investigație care a scos la iveală lucruri îngrozitoare.

Insul a fugit în Gerogia, dar a fost prins și a fost extrădat în R. Moldova, unde se află acum în arest preventiv.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md