(foto) Premieră: Noua ediţie limitată Bugatti Chiron Noire

“La Voiture Noire”, mașina neagră, a fost o versiune specială a modelului Type 57 SC Atlantic creat de Jean Bugatti – cea mai cunoscută și cea mai frumoasă mașină din lume.

Doar patru au fost construite între 1936 și 1938, dar mașina neagră a dispărut la începutul celui de-al Doilea Război Mondial. Dacă s-ar găsi vreodată, ar fi probabil cea mai scumpă și mai valoroasă mașină din lume.

În martie 2019, designerul-şef Bugatti Achim Anscheidt a arătat lumii reinterpretarea modernă a “La Voiture Noire”, aducând acest automobil special într-o nouă formă, una a secolului XXI.

Interpretarea modernă a coupeului a fost creată un ultimate Gran Tourismo pentru pasionații de Bugatti. Acest exemplar unic demonstrează încă o dată că Bugatti face cele mai puternice, luxoase și exclusiviste mașini hiper sport din lume.

Interesul pentru acest vehicul cu forma sa unică a fost enorm de atunci. Iar pentru a-l satisface într-o oarecare măsură, Bugatti a decis să pună la dispoziţia clienţilor o nouă ediţie limitată de maşini, disponibilă în două versiuni, care face o referire la acest automobil unic: în stil sportiv “Chiron Noire Sportive” și cu accent pe eleganță “Chiron Noire Élégance”.

Maşina în versiune cu accent pe eleganţă va avea o caroserie complet ranforsată cu panouri din fibră de carbon cu textură expusă la vedere şi cu finisaj lucios. Grila de radiator prezintă un design nou, în timp ce emblema Bugatti “Macaron” se află în centru, fiind realizată din argint solid și rafinată exclusiv cu smalț negru. Etrierele de frână finisate în culoare neagră sunt instalate în spatele noilor jante Caractère.

Linia-semnătură a Bugatti în formă de C, din metal solid, va întrerupe vizual corpul negru al lui “Chiron Noire Élégance” cu finisajul său din aluminiu lustruit mat. Alte accente exterioare, precum corpurile oglinzilor retrovizoare și capacul motorului sunt finisate într-o combinaţie de fibră de carbon neagră şi aluminiu lustruit. Inscripția “Noire” împodobește panourile laterale din fața roților posterioare și partea inferioară a eleronului activ.

Interiorul maşinii este şi el dominat de culoarea neagră. În habitaclul versiunii “Chiron Noire Élégance” doar linia-semnătură care desparte pasagerii, realizată sub forma literei C, este confecționată din aluminiu cu un finisaj mat. Inscripția ediţiei speciale apare pe pragurile uşilor și pe consola centrală, precum și cusută pe tetierele scaunelor. Un ecuson suplimentar din carbon este încorporat în cotiera centrală şi demonstrează exclusivitatea fiecărui vehicul de ediție limitată.

Bugatti Chiron Noire Élégance

Pe “Chiron Noire Sportive”, Bugatti va acoperi caroseria realizată integral din fibră de carbon cu textură expusă la vedere cu un finisaj negru mat. În aceeaşi nuanţă vor fi realizate şi: linia-semnătură de la exterior, jantele, spoilerul frontal şi grila radiatorului. Cele patru terminaţii vizibile ale sistemului de evacuare din titan ale gazelor de eşapament sunt de asemenea finisate în culoare neagră, la fel ca și părțile capacului motorului.

Interiorul, deşi nu ni-l arată la moment, este chiar mai dominat de negru decât cel al versiunii “Chiron Noire Élégance”. Inscripțiile brodate “Noire” de pe consola centrală și tetiere sunt negre, la fel și părțile interioare din aluminiu. Între timp, linia C interioară, comutatoarele, butoanele și butoanele rotative de pe planşa de bord, volanul, consola centrală și mânerele ușilor în negru mat subliniază caracterul exclusivist, sportiv al mașinii.

Ambele automobile vor fi oferite “sub capotă” cu motorul original şi iconic W16 de 8.0 litri, care produce 1.500 de cai putere şi 1.600 Nm de cuplu. Ediţia limitată Bugatti Chiron Noire va fi compusă din doar 20 de maşini, care vor fi livrate din al doilea trimestru al anului 2020 pentru un preţ de bază net de 3.000.000 de euro.

Echiparea dorită de pe Chiron Noire poate fi aplicată şi pe un Chiron Sport la alegere, în acest caz clientul fiind obligat să mai scoată din buzunar alţi 100.000 de euro.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/