image
Sursa foto: Valeriu Munteanu//Facebook

Partidele unioniste PL, PLDM, USB și deputatul Carp la o acțiune comună de Ziua României: „Avem calea spre Unire deschisă”

Liderii partidelor PL, PLDM și USB împreună cu membrii partidelor au depus flori astăzi, de 1 decembrie-Ziua României, la monumentul Ștefan cel Mare din centrul capitalei. La această acțiune a participat și deputatul Lilian Carp.

Aceștia au ținut discursuri în fața unioniștilor adunați la monumentul Ștefan cel Mare.

Liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, a spus că: „A venit vremea să avem o mișcare unionistă, care să ducă până la capăt lupta pentru reîntregirea neamului, lupta pentru unire, în așa fel încât să dăm jos hotarul de la Prut. Aceasta înseamnă că noi avem calea spre unire deschisă, pentru că România a spus la Chișinău că nu este de acord cu Pactul Ribbentrop-Molotov. Acum trebuie să avem noi minte să ne organizăm pentru a parcurge această cale, astfel încât să aibă loc reîntregirea neamului românesc”.

Și deputatul Lilian Carp a ținut un discurs în care a specificat că: „1 decembrie este ziua în care să ne amintim că acum 101 ani s-a încheiat consolidarea neamului românesc, divizat între trei mari imperii și care a luptat cu greu să-și poată uni teritoriile. De aceea, la Chișinău, Unirea este așteptată mai mult ca niciodată. Unirea de a fi împreună, de a putea lăsa orgoliile la o parte, de a putea da mâna cu celălalt”.

Tudor Deliu, președintele PLDM, a îndemnat partidele unioniste să lase orgaliile: „Unirea trebuie să fie acțiune și noi împreună cu dvs am demonstrat că în 2009 am detronat regimul comunist. Să lăsăm orgoliile într-o parte, unioniști mai de dreapta, unioniștii mai de stânga, toți trebuie să pășim cu dreptul. Unirea despre care noi vorbim trebuie să o facem mai întâi noi, aici, între noi, între acele partide politice care ne dorim să realizăm acest deziderat”.

Iar Valeriu Munteanu, președindele USB, a precizat că: „Cei 30 de ani de  independență a Republicii Moldova a lămurit pe toată lumea că noi suntem parte a națiunii române și nu puteam să ne edificăm ca stat. Basarabia poate să trăiască bine doar împreună cu România. În ultimii 30 de ani, România și-a realizat cele mai mari teme de țară pe care le-a avut: a intrat  în NATO și în UE”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: