image
Sursa foto: overseastravel.ro

Pasagerii unui zbor către Mexic au zburat 11 ore ca să se întoarcă de unde au plecat: De ce au fost readuși pe aeroport

Pasagerii unei curse Olanda-Mexic au făcut 11 ore pe drum pentru a se întoarce pe aeroportul din Amsterdam, din cauza erupției unui vulcan din Mexic. Echipajul a relizat că nu va putea ateriza atunci când s-a aflat deasupra Canadei, și au întors avionul ajungând exact de unde a plecat.

Zborul KL685, al companiei KLM, a decolat de pe aeroportul Schiphol din Amsterdam și a ajuns până la estul Canadei, atunci când echipajul a realizat că o erupție vulcanică în Mexic nu le va permite să aterizeze la destinație, arată Business Insider.

Avionul s-a întors și s-a îndreptat înapoi spre Amsterdam, aterizând la 2:30 a.m., 11 ore mai târziu. Reprezentanții KLM au declarat site-ului de știri Simple Flying că „aterizarea pe un alt aeroport nu a fost posibilă, din cauza necesității de viză pentru pasageri și întrucât exista un transport de cai la bord”.

Când avionul a ajuns deasupra regiunii New Brunswick, după aproximativ cinci ore și jumătate de zbor, echipajul s-a întors, a relatat The Independent. KLM a comunicat că zborul, care a fost operat pe un Boeing 747, a revenit din cauza unei „erupții vulcanice în Mexic”, adăugând că „pasagerii au debarcat în mod normal și au primit asistență în Amsterdam”.

„Vor fi reînregistrați pe un zbor alternativ”, au spus oficialii KLM. Piloții încearcă să evite zborul prin cenușa vulcanică, deoarece vizibilitatea e slabă și poate pune avionul și cei de la bord în pericol. Au fost cazuri când motoarele avioanelor s-au defectat în aer din cauza cenușii.

O erupție vulcanică din Islanda, din 2010, a obligat companiile aeriene din multe țări europene să rețină la sol zborurile timp de aproape o săptămână, aceasta fiind cea mai mare perturbare a traficului aerian de la cel de-al doilea război mondial încoace. Atunci, peste 95.000 de zboruri au fost anulate, iar zeci de mii de oameni au fost rămas blocați în străinătate.

Noutăţile partenerilor

comentarii: