Bilanțul tragic al cutremurului din Albania. Sunt 51 de morți și 2.000 de răniți

Operaţiunile de salvare şi recuperare a supravieţuitorilor cutremurului din Albania s-au încheiat, a anunţat, sâmbătă, premierul Edi Rama.

Foto: UNIMEDIA

Bilanţul seismului este de 51 de morţi, iar autorităţile cred că printre ruine nu mai este niciun cadavru, relatează AP.

Rama a precizat că, potrivit cifrelor preliminare, peste 1.465 de clădiri din Tirana şi aproximativ 900 din Durres au fost distruse. Aproximativ 2.000 de persoane au fost rănite, informează News.ro.

O femeie din Tirana care era în comă a murit sâmbătă, a anunţat Ministerul Sănătăţii. Presa locală notează că tânăra în vârstă de 20 de ani fusese rănită de o cărămidă care a căzut în timp ce femeia fugea din apartament.

La Durres, sute de localnici, precum şi Edi Rama şi preşedintele Ilir Meta, au participat la înmormântarea a nouă membri ai unei familii, care au murit după ce clădirea cu patru etaje în care locuiau s-a prăbuşit. Un tânăr a supravieţuit şi este internat într-un spital din Italia.

Cel puţin 4.000 de oameni au rămas fără adăpost după cutremur.

Aproximativ 2.500 de persoane au fost cazate în hoteluri, iar altele au fost duse în Kosovo sau în zone din estul Albaniei.

Premierul a promis că toţi cei rămaşi fără adăpost vor trăi în locuinţe mai durabile în 2020.

Seismul care a lovit marţi Albania a avut magnitudinea 6.4.


Pub