Image-Description
Un pluton al armatei R.Moldova participă astăzi la parada de Ziua Marii Uniri, la București
Social 1 decembrie 2019, 09:26 | 5607

Un contingent al Armatei Republicii Moldova participa duminică, 1 decembrie, la parada militară de la București, organizată cu ocazia Zilei Naționale a României – Marea Unire de la 1918

26 de ofițeri și subofițeri ai Companiei Gărzii de Onoare vor defila sub Arcul de Triumf de la București, alături de peste 500 de militari din 20 de țări ale lumii, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării de la Chișinău.

Plutonul moldovenesc va fi condus de maiorul Vasile Ojoga, iar drapelul de stat va fi purtat de locotenentul major Victor Şipilov.

În acest an, la București urmează să participe circa 4000 de militari și 200 de unități de tehnică, precum și 50 de aeronave. Militarii moldoveni din Compania Gărzii de Onoare defilează la parada militară din România începând din 2014.

Menționăm că noul ministru al Apărării al Republicii Moldova, Victor Gaiciuc, un apropiat al președintelui Igor Dodon, s-a făcut anterior remarcat cu declarații scandaloase referitor la războiul din Ucraina. Fost ambasador la Bruxelles și, tot acolo, reprezentant al R.Moldova la NATO, Gaiciuc și-a arătat admirația pentru separatiștii care luptă în Donbas, pentru că aceștia au reușit să opună rezistență armatei ucrainene.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie