Recomandări #diez. Iată evenimentele la care poți să mergi în decembrie – cea mai frumoasă și magică lună a anului

TXSQXUH734

Luna magiei, luna cadourilor, a colindelor și a vinului fiert, luna zâmbetelor și probabil luna în care visăm cu ochii deschiși mai mult decât o facem pe parcursul întregului an. Vă propunem niște evenimente ce vă vor aduce căldură în suflet, vă vor relaxa sau vă vor învăța ceva.

# 1 decembrie: Orășelul de Crăciun

Începând cu 1 decembrie 2019 şi până pe 19 ianuarie 2020, între orele 10.00 şi 23.00, vino în Scuarul Teatrului de Operă și Balet să descoperi magia sărbătorilor de iarnă. Fiecare oaspete a „Orăşelului de Сrăciun” va avea parte de distracţii și activități în cele mai bune tradiții ale sărbătorilor de iarnă.

Detalii despre eveniment – aici.

# 1 decembrie: QZ Moldova Offline Party

Pe data de 1 decembrie, QZ împlinește șase luni de la lansare. Cu această ocazie, organizează o petrecere offline, la care îi invită pe toți doritorii. Vă așteaptă concursuri, quiz-uri offline, premii și multă dispoziție bună. Accesul este gratuit, singura cerință este să aveți împliniți 18 ani. Petrecerea începe la ora 21.00.

# 4-5 decembrie: Spectacolul „Citind pentru Auschwitz”

ba088eeeefea5418ba5cb9db447c9a8d

Un spectacol în care vei regăsi maturitatea inocentă pentru că e limpede, de fapt, că iubirea nu se teoretizează: ea se trăiește și-atât! Într-un stil de o transparență clasică și folosind tehnica povestirii liniare, romanul lui Bernard Schlink relatează povestea tristă a unei iubiri stranii, întunecată de trecutul politic al Germaniei naziste. Este tulburătoarea poveste a unei iubiri neobișnuite, dintre un adolescent și o femeie cu douăzeci de ani mai în vârstă. Povestea lor se întrerupe, dar se reia neașteptat după câțiva ani, când tânărul, acum student, își regăsește iubita de altădată judecată pentru faptele comise pe vremea când era supraveghetoare într-un lagăr SS din apropierea Cracoviei.
Regie: Daniela Burlaca
Costume: Cristina Cujba
În roluri: Daniela Burlaca, Mihai Bordian, Iurie Gologan, Ecaterina Bozianu, Victoria Botnar
Informații:
# ora: 19.00;
# locul: Geneza Art;
# prețul biletelor: 200 de lei.
Le puteți rezerva la numărul: 0691 32 746 sau cumpăra online.

# Până pe 5 decembrie: Expoziția offline despre mediul online

expo
Până pe 5 decembrie 2019, la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” puteți vedea o expoziție de fotografii care prezintă pericolele la care pot fi expuși copiii și tinerii în mediul online, mai cu seamă cele cu referință la riscurile și mecanismele de constrângere/manipulare utilizate pentru atragerea acestora în relații exploatative.
„Expoziția offline despre mediul online sau cum putem preveni abuzul sexual online față de copii”, lansată pe 18 noiembrie, de Ziua Europeană pentru protecția copiilor împotriva abuzului sexual și a exploatării sexuale, la Parlamentul Republicii Moldova, a fost realizată de către Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii (CNPAC) în comun cu Centrul Media pentru Tineri, cu sprijinul Consiliului Europei, în scopul sensibilizării factorilor de decizie, părinților și îngrijitorilor, copiilor și tinerilor față de fenomenul abuzului și exploatării sexuale în mediul online.

Urmăriți evenimentul și pe pagina de Facebook.

# 5 decembrie: Concert Jony, Elman, Andro

420x594_show_LXq5CPUdV1c_Ck4XaOWAEEBIBYmqHbUa

După ce au cucerit lumea muzicii pop destul de recent, astăzi au devenit unii dintre cei mai strălucitori reprezentanți ai acesteia. Milioanele de vizualizări și aflarea în topul clasamentelor sunt deja obișnuite pentru acești artiști, fiecare piesă fiind un nou val de plăcere pentru ascultători.
Detalii:
# ora:19.00;
# locul: Manej Sport Arena;
# preț: 300/500/800 de lei;
# bilete aici.

# 6 decembrie: Networking la un pahar de vin, ediția XVIII

a2a51d80f83ce299864763b5381a6375

Luna decembrie vine cu un eveniment mega energic care îşi propune să adune multă lume bună, într-o ambianţă de seară liniștită și relaxantă. Chişinău Afterworks este un eveniment de socializare dedicat antreprenorilor. Obiectivul este de a da participanţilor oportunitatea de a socializa şi de a construi viitoare parteneriate într-o atmosferă degajată.
Pentru cine e acest eveniment:
— companii și instituții;
— profesioniști;
— freelanceri.

Detalii:
# ora: 18.30-21:.30;
# locul: Restaurant Florența, str. Mitropolit Dosoftei 110;
# dress code: smart casual;
# taxa de intrare: 100 lei, cu procurarea biletului online și 150 lei în ziua evenimentului;
# bilete aici.

# 7 decembrie: CASTAGNATA 2019

Pe 7 decembrie, între orele 10.00 și 16.00, în Parcul Central, echipa și voluntarii Fundației Regina Pacis vă așteaptă să savurați împreună o porție de castane prăjite și vin brule, pregătite după rețete italiene. Evenimentul este organizat în scop caritabil, iar banii acumulați din vânzarea produselor vor fi folosiți în totalitate pentru pregătirea prânzurilor calde care se servesc bătrânilor ce vin zilnic la Cantina Socială Regina Pacis. Nu pierdeți ocazia să gustați din castanele coapte care sunt tocmai potrivite anotimpului rece. În același timp, o să contribuiți pentru ca oamenii nevoiași să aibă zilnic câte o porție de mâncare caldă.
Detalii:
# ora: 10.00-16.00;
# preț: Intrare liberă;
# locul: Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”;
Pentru orice întrebări, puteți să contactați organizatorii prin e-mail la adresa electronică [email protected].

# 8 decembrie: Târgul Internațional de Caritate

IWCM anunță a 23-a ediție a Târgului Internațional de Caritate, duminică, 8 decembrie, de la ora 10.00 până la 16.00, la Moldexpo. Va avea loc o tombolă cu premii incredibile, un stand de epocă cu obiecte second-hand, bucătărie internațională delicioasă și producători locali de artizanat. Sunt așteptați toți doritorii.

# 10 decembrie: Concert de caritate „Moș Crăciun ești tu”

moscraciun

Campania „Moș Crăciun ești tu” este la a doua ediție și își are începuturile în Germania, unde moldoveni și români deopotrivă au decis să-l ajute pe Moșul să îndeplinească dorințele copiilor din familii social-vulnerabile, bolnavi sau orfani. Astfel, în prag de o nouă magie, Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” din Chișinău, pe 10 decembrie, ora 18.00, își deschide larg ușile pentru a crea bucurie și a aduce zâmbete celor mai triști ca noi.
Magia va fi creată de către: Nata Boboc, Lollipops, Carolina Gorun, Angelica Sîrbu, Studio „Crescendo”, Studio „TEODANCE” și „TEOVOICE”, Gabriel Rodideal, Georgeta Voinovan, Corul „Albinuțele”, Emily, Ricky Ardezianu și Vlaicu, Aurica și Valeriu Cordineanu.

Biletele vândute au ca scop aducerea copiilor mai puțini norocoși la eveniment, din familii social vulnerabile sau orfani, pentru care un concert e sărbătoare mare. Imediat după eveniment, echipa „Adoptă un bătrân” va porni prin sate pentru a împărți cadourile din cadrul campaniei „Moș Crăciun ești tu”.

Detalii aflați aici.

# Până pe 12 decembrie: Expoziția World Press Photo la Chișinău, ediția 2019

Chișinăul va găzdui pentru a treia oară Expoziția Internațională World Press Photo, ediția 2019, cea mai importantă competiție fotografică la nivel mondial. Evenimentul este organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) cu suportul Regatului Țărilor de Jos. Publicul larg este invitat să descopere istoriile din spatele celor 140 de fotografii la Muzeul Național de Istorie, începând cu data de 23 noiembrie și până pe 12 decembrie 2019.

Informații utile despre eveniment:
# orar zilnic: deschis între 10.00 și 17.00, închis – vineri;
# biletele pot fi achiziționate în incinta muzeului;
# preț bilet: 10 lei/adulți, 5 lei/studenți.

Fotografiile câștigătoare ale ediției din acest an a World Press Photo au fost selectate dintr-un total de 78 801 de lucrări, realizate de 4 738 de fotografi din 129 de ţări. Juriul a nominalizat 43 de fotografi din 25 de țări. Expoziția anuală internațională World Press Photo este itinerantă în întreaga lume. Aceasta este montată în aproape 100 de spații din circa 45 de țări și este vizitată de peste patru milioane de persoane la fiecare ediție. La Chișinău, expoziția a fost organizată în premieră în anul 2017.

# 14 decembrie: „A fost odată la Castel…”

e47192e617f03be63b2a591c81f0e230

„A fost odată la Castel… AVANPREMIERA DE CRĂCIUN” este primul din șirul de evenimente care se vor desfășura la Castel Mimi în perioada sărbătorilor de iarnă, în cadrul căruia vor fi aprinse luminițele Pomului de Crăciun și vă veți putea elibera de toate emoțiile stresante, pentru a putea intra, curați și binevoitori, în cea mai frumoasă perioadă a sfârșitului de an.
În program:
— un concert splendid susținut de Moldova National Youth Orchestra, cu cele mai îndrăgite piese de Crăciun din filme și desene animate;
— „Trenul lui Moș Crăciun”, care ne va duce de la Gara Feroviară din Chișinău direct la scările Castelului Mimi;
— izvar NELIMITAT;
— Multe gustări delicioase;
— un Show de lumini spectaculos, acompaniat de muzică și proiectat pe clădirea castelului;
— Casa lui Moș Crăciun, în care picii vor putea comunica direct cu cel mai îndrăgit și mult așteptat personaj al sărbătorilor de iarnă;
—un Târg de Crăciun, de unde veți putea procura cele mai originale cadouri pentru prieteni și cei dragi.

Special pentru evenimentul feeric, va fi pus în circulație trenul Chișinău-Castel Mimi, un tren diesel modern care vă va duce exact la porțile castelului și înapoi în capitală. Prețul pentru o călătorie rapidă și sigură va fi de doar 70 de lei (dus-întors). Trenul va porni la ora 15.30 din Chișinău și de la Castel Mimi la ora 19.30.

Prețul biletelor:
Biletele Early Bird sunt disponibile la prețul de 250 de lei, până duminică, 1 decembrie.
Biletele standard vor putea fi achiziționate începând cu 1 decembrie și până în ziua evenimentului, la prețul de 350 de lei. Le puteți achiziționa aici.

# 18 decembrie: O seară de colinde românești alături de maestrul Eugen Doga

fc23a6b68100ff390122e590e6e5ffb2

Restaurantul Vatra Neamului și Vinăria din Vale vă invită să petreceți împreună o seară de neuitat, dedicată colindelor tradiționale și cântecelor de Crăciun. Un eveniment deja consacrat, în spiritul sărbătorilor de iarnă, unde vă puteți delecta cu muzica inconfundabilă a lui Eugen Doga și frumoasele voci ale corului „Gloria” CCEA dirijor Oleg Constantinov.

Costul biletului pentru concert este de 600 de lei. Acesta include:
# fourchette cu bucate specifice sărbătorii de Crăciun;
# degustarea vinurilor roșii de la Vinăria din Vale;
# un concert unic de sărbători.

Evenimentul va începe la ora 18.00, în salonul „Eugen Doga Music Cafe” din incinta restaurantului Vatra Neamului.
Puteți procura bilete aici.

# 21 decembrie: Târgul de Crăciun din PMAN

pman

Pomul de Crăciun din acest an va fi inaugurat la data de 1 decembrie, iar Târgul de Crăciun care va fi organizat în PMAN sau în Parcul Catedralei va începe pe 21 decembrie. „Ne propunem ca Târgul tradițional de Crăciun să fie organizat în preajmă, fie lângă Arcul de Triumf, fie în Piața Marii Adunări Naționale. Nu vom bloca străzi, iar Târgul de Crăciun urmează a fi lansat pe 21 decembrie. Până atunci mai lucrăm”, a declarat prim-ministrul Chicu.

# 21, 23 decembrie: Spectacolul „Capra cea bună, lupul cel rău, iedul cel mic și cumătra
caprei”

f3210674601079d938dedc42a7e1f730

Cu toții cunoaștem povestea lui Ion Creangă „Capra cu trei iezi” și sfârșitul acesteia, nu-i așa? Cu ce e mai bună Capra decât Lupul? A făcut bine sau nu că s-a răzbunat? Oare de ce viața e atât sucită? De ce uneori adulții se comportă ca niște năuci, lipsiți de judecată? Ce rost are viața dacă nu mai poți avea încredere în nimeni? Astea sunt întrebările pe care și le pune Iedul cel mic, rămas în viață.
Informații:
# data: 21 și 28 decembrie;
# ora: 19.30;
# locul: Teatrul Național Eugene Ionesco.

# 22 decembrie: Maratonul de Crăciun

Pentru chișinăuieni, sărbătorile de iarnă se asociază nu doar cu târguri, pomi de Crăciun, zăpadă și îngheț, ci și cu „Maratonul de Crăciun by Naturalis” – cursa caritabilă costumată, la care pot participa împreună cu întreaga familie.
Pe 22 decembrie 2019, începând cu ora 9.30, puteți veni în Piața Marii Adunări Naționale împreună cu prietenii și familia. Sunteți așteptați la cea mai festivă cursă de alergare de 3 km cu multe cadouri și multă-multă bunătate. Și să nu uitați costumul de carnaval, deoarece cei mai inventivi participanți cu cele mai interesante costume vor fi premiați.

Startul cursei este programat pentru ora 12.00. „Maratonul de Crăciun by Naturalis” este o cursă de caritate. Înregistrându-vă pe craciun.md și participând la competiție, dăruiți cuiva un adevărat miracol de Crăciun! Organizatorii vor transfera o parte din banii colectați din costurile de participare unui copil care are nevoie de ajutor.

Taxa de participare: 100 de lei
Vă puteți înregistra aici.

# 29 decembrie: Spectacolul „Iubirea la proști”

Pe 29 decembrie, ora 19.00, Teatrul Național „Eugene Ionesco” vă invită la comedia romantică, „Iubirea la proști”. O comedie franceză, cu umor rafinat și replici explozive, unde situațiile absurde și confuziile amuzante se țin în lanț. Regizată de M. Chris Nedeea (România), după un text de Francis Veber. Prețul unui bilet variază de la 80 la 650 de lei și le găsiți aici.

Autoare: Mădălina Demian
Liceul Republican Aristotel

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente