/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Azi, la București va avea loc o paradă dedicată Zilei României. Manifestații se vor desfășura și în Republica Moldova

missing
01 decembrie 2019, ora 09:03

Astăzi este Ziua Națională a României, sărbătoare prin care se marchează și 101 de ani de la Marea Unire. 

La București va fi organizată o paradă, în Piața Arcului de Triumf, începând cu ora 11.00, la care vor participa circa patru mii de militari, scrie Mediafax.ro. La paradă vor participa și militari străini, din circa 20 de țări, inclusiv și din Republica Moldova.

Și în Republica Moldova vor avea loc o serie de evenimente, dedicate Zilei României. Printre acestea este și inaugurarea bustului lui Dumitru Matcovschi pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan Cel Mare și Sfânt”. Evenimentul va avea loc la ora 12.00.

La ora 14.00 în Chișinău va avea loc și un marș pentru Unire. Manifestanții se vor aduna la monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul capitalei.

Ziua Națională a României este marcată pe data de 1 decembrie, începând cu anul 1990.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram