Ministrul Economiei și cel al Apărării, convocați astăzi la Guvern. Ce a discutat cu ei Ion Chicu

Premierul scoate miniștrii la lucru și în weekend. Ion Chicu a convocat o ședință cu ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, cel al Apărării, Victor Gaiciuc, precum și cu grup de experți, pentru a identifica oportunitățile de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare în Moldova.

Foto: UNIMEDIA

Un comunicat despre ședința de astăzi a fost postat pe pagina oficială a Guvernului.

Premierul a menționat faptul că existența unui singur aeroport internațional în țara noastră reprezintă un element de monopol, iar dezvoltarea unor noi aeroporturi internaționale va crea condiții de competitivitate în domeniu, va oferi pasagerilor posibilitatea de a alege și, în rezultat, va determina diminuarea tarifelor la bilete și serviciile avia.

Totodată, șeful Guvernului a precizat că decizia de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare în Moldova va fi luată după realizarea unui studiu de fezabilitate, care va prezenta raționamentele economice. Ion Chicu a solicitat formarea unui grup de lucru, condus ministrul Economiei și Infrastructurii, care va identifica căile de realizare a acestui studiu.


Pub