Deputații din Blocul ACUM îl acuză pe Gaiciuc că a elogiat mercenarii din Donbas
Politic 30 noiembrie 2019, 00:01 | 2518

Deputatii din Blocul ACUM vor sa-l demita pe ministrul Apararii, Victor Gaiciuc. In acest sens, a fost depusa o motiune simpla. Lui Gaiciuc i se incrimineaza ca a elogiat intr-un discurs mercenarii rusi din Donbas, care sfideaza suveranitatea Ucrainei. Gaiciuc nu a reactionat, deocamdata.

Deputații Blocului ACUM afirmă că la câteva zile de la învestirea Guvernului Chicu, în spațiul public a apărut o înregistrare cu un discurs susținut de Victor Gaiciuc în 2016, la Academia de Științe. În cadrul acestuia, actualul ministru al Apărării elogiază „spiritul și credința”, cu care luptă mercenarii ruși în Donbas.

În timp ce Mihai Popșoi citea textul, președintele Parlamentului Zinaida Greceanâi i-a închis microfonul.

Mihai Popșoi a continuat să citească textul cu microfonul închis. În acest timp, Zinaida Greceanâi i-a permis unui alt deputat să vorbească.

După ce a terminat de citit, Mihai Popșoi a dat textul moțiunii Zinaidei Greceanâi. Conform Regulamentului Parlamentului, moţiunea simplă poate fi iniţiată de cel puţin 15 deputaţi. Dezbaterea moţiunii simple va avea loc la data stabilită de Biroul permanent, în termen de 14 zile lucrătoare de la depunere. Victor Gaiciuc nu a reacționat, deocamdată. El nu răspunde nici la telefon. 

Opinia ta contează. Comentează!